Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Duel crucial pentru primul loc în BT Arena

Radu Bărăian

Radu Bărăian
05.03.2019

Ultima etapă a turului din Grupa Roșie se încheie cu derby-ul Trasilvaniei și derby-ul Ligii Naționale, U-BT Cluj vs. BC CSU Sibiu, confruntarea primelor două clasate. Disputa programată în această seară are o încărcătură imensă în ceea ce privește clasamentul final al LNBM la finele sezonului regulat. 

Calculele sunt relativ simple, iar victoria este cuvântul de ordine în tabăra ambelor combantate, în special pentru gazde. Sibiul este prima în acest moment cu 14 victorii și 4 înfrângeri, având un total de 32 de puncte, în timp ce Clujul este pe locul secund cu 13 victorii și 5 înfrângeri. 

O victorie a oaspeților galben-albaștri i-ar trimite pe aceștia la 2 victorii în fața rivalilor și ar lua o opțiune extrem de serioasă la câștigarea sezonului regulat, asta cu 5 meciuri rămase de jucat. De cealalată parte, Clujul are nevoie disperată de victorie în fața propriilor fani pentru a relansa lupta pentru primul loc. Un succes al alb-negrilor ar dinamita finalul sezonului regulat, cele două echipe de tradiție urmând să fie la egalitate, 14 victorii, 5 înfrângeri și 33 de puncte acumulate. 

Până la ora actuală, în acest sezon, U-BT și CSU Sibiu s-au întâlnit de exact 2 ori, fiecare câștigând pe teren propriu, Clujul sub Feleac cu 84-80, Sibiul pe Cibin cu 85-74. Astfel, încă un motiv pentru a numi acest duel de importanță maximă, rezultatul de diseară având șanse foarte mari să fie unul decisiv înaintea play-off-ului. 

Startul confruntării din BT Arena se va da la ora 19:00 și va fi transmis în direct de DigiSport 4. 

*Foto: Mircea Roșca @sportpictures.eu

5 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Da
    Principala miză a locului 1 este faptul că îți asigură o "Oradea-free semifinal".

    cu 5 ani în urmă (05.03.2019)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      csm
      Nu as fi foarte sigur. Mai sunt 5 meciuri si daca Oradea nu bate Craiova sambata ii va fi greu cu locul 3. O infrangere pt Oradea la mai mult de 2 pcte inseamna ca in urmatoarele 4 meciuri Oradea trebuie sa castige cu 2 meciuri mai mult decat Craiova in conditiile in care are deplasare la Sibiu. Deci fara victorie sambata Oradea va fi pe 4-5 si semifinala cu locul 1.
      O victorie pt Oradea asigura in mare masura locul 3 pt ca situatia se invereseaza.

      cu 5 ani în urmă (05.03.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @soso
      Aveți meci acasă cu Craiova, problema învingătoarei nu se pune.

      cu 5 ani în urmă (05.03.2019)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    csm
    Daca bate Sibiul deseara locul 1 e in proportie de 80% al lor. Au deja un plus la puncte in meciurile directe (5pcte nu sunt multe dar disputele dintre cele 2 echipe s-au incheiat in general la mare lupta) si cu 2 victorii in plus ar insemna ca Sibiul sa piarda 3 partide mai mult decat Clujul ceea ce e foarte putin probabil sa se intample in cele 5 partide ramase.

    cu 5 ani în urmă (05.03.2019) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Gyke
    Ai dreptate, e miza mare, atât sa scapi de Oradea în semi, dar și sa îți asiguri decisivul acasă pana la sfârșit, alt aspect foarte important.

    cu 5 ani în urmă (05.03.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!