Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Duelul dintre ACS Sepsi SIC și CSM Satu Mare încheie faza a doua a sezonului regulat din LNBF

Andreea Vlase

Andreea Vlase
22.03.2019

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și CSM Satu Mare se întâlnesc în ultimul meci al fazei a doua a sezonului regulat din Liga Națională de Baschet Feminin. Cele două echipe sunt despărțite de două puncte după rezultatele din penultima etapă, astfel că gazdele vor câștiga sezonul regulat. Alb-verzile s-au impus categoric la ultima confruntare directă găzduită de Sepsi Arena, dar au fost multe schimbări față de primul duel direct din acest sezon.

Deținătoarea titlului a suferit singurul eșec în această ediție de campionat în 2 februarie, la precedenta confruntare cu sătmărencele. Atunci gazdele s-au impus cu 76-51. Alb-verzile au legat 5 victorii în Grupa Roșie după acel eșec. În ultima partidă ACS Sepsi SIC s-a impus cu 91-53 pe terenul Olimpiei CSU Brașov.

CSM Satu Mare a avut 8 victorii consecutive în prima grupă valorică din campionat, dar a cedat surprinzător în penultima etapă, cu 65-70 la Arad. Acel eșec le-a scos pe alb-roșii din lupta pentru primul loc înainte de play-off.

Va fi a patra confruntare stagională între finalistele de anul trecut. ACS Sepsi SIC s-a impus la scor în precedentul duel de la Sepsi Arena. Atunci elevele lui Zoran Mikes câștigau cu 93-54 într-un meci dominat fără drept de apel. Sătmărencele erau conduse la jocul din 4 noiembrie de actualul secund, iar acea diferență i-a convins pe oficialii CSM-ului că este nevoie de mai multă experiență pe bancă și l-au adus pe Maikel Lopez. În partida din etapa a 5-a a primei faze a fost și o accidentare gravă, care a ținut-o pe Matea Tavic pe tușă mai multe luni. Fundașul a revenit între timp în angrenajul alb-roșiilor.

Returul din prima fază a sezonului regulat a fost în 19 decembrie, la Satu Mare. Atunci scorul a fost 60-64, după ce echipele și-au împărțit perioadele mai bune. Rezultatul de la ultima confruntare directă, cea din faza a doua a sezonului regulat, a fost surprinzător prin diferența de scor cu care s-au impus sătmărencele în fața unei echipe neînvinse în campionat.  

CSM Satu Mare nu a făcut schimbări față de ultima confruntare directă și are la dispoziție tot lotul, conform informațiilor din presa locală. ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe o are în plus pe Kristina Topuzovic și a revenit pe teren Jovana Pasic după accidentarea de la umăr din finalul lunii noiembrie, astfel că Zoran Mikes va trebuit să lase o stranieră în afara foii de joc. Campioana a suferit o pierdere grea după accidentarea Ioanei Ghizilă, care nu va mai juca în acest sezon.

Din 2012 până acum au fost în total 23 de confruntrăi directe între cele două formații. Alb-verzile s-au impus de 20 de ori și alb-roșiile au câștigat de 3 ori. Sătmărencele nu s-au impus deloc pe terenul actualei formații din Sfântu Gheorghe în acești 7 ani.

În clasamentul Grupei Roșii, ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe are 39 de puncte (cu două puncte mai puțin față de cele obținute în teren din cauza penalizării pentru 3x3) și un bilanț de 20 de victorii și o înfrângere. CSM Satu Mare este pe doi cu 37 de puncte, după 16 succese și 5 eșecuri. Alb-verzile au câștigat toate cele 10 meciuri pe care le-au jucat la Sepsi Arena în această ediție de campionat (5/0 în faza a doua a sezonului regulat). Sătmărencele au 6 victorii și 4 înfrângeri în deplasare (3/2 în Grupa Roșie).

Covăsnencele stau mai bine atât la punctele înscrise pe meci (84,7 față de 77,3), cât și la cele primite (58,7 față de 62). Alb-verzile au medii mai bune și la recuperări (44 față de 39,5), pase decisive (22,4 față de 18,2) și greșeli personale (16,7 față de 17,3). CSM Satu Mare stă mai bine la intercepții (11,1 față de 10,4), capace (2,6 la 1,9) și mingi pierdute (13 la 15,1). ACS Sepsi SIC are procentaje mai bune din acțiune, cu 56,7% la două puncte și 32,5% de la distanță față de 51,5% și 29,5%. Alb-roșiile au un mic plus de la linia de fault, 76% față de 75,4%.

Kristina Higgins și Brittany Denson sunt liderele celor două echipe la puncte și recuperări. Pivotul campioanei are medii de 17,3 puncte și 11,6 recuperări, în timp ce pivotul vicecampioanei contribuie cu 17,6 puncte pe meci și 9,2 recuperări. Annemarie Godri Părău oferă 6,2 assist-uri pe partidă pentru alb-verzi, iar Promise Amukamara 4,7.

Meciul care încheie ultima rundă, dintre ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și CSM Satu Mare, se dispută sâmbătă, de la ora 19:00, la Sepsi Arena. Vor arbitra Andras Mate Stretea, Alexandra Stan și Amalia Marchiș. Cele două echipe se pregătesc de Final 4-ul Cupei României, care va fi tot la Sepsi Arena, în 30 și 31 martie.

*foto: Miska Brigitta

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!