Stiri

Duke University s-a impus în fața lui Florida State University și a câștigat Atlantic Coast Conference

David Istrate

David Istrate
17.03.2019

Sâmbătă noaptea, în 16 martie, a avut loc finala turneului ACC, aceasta jucându-se în Spectrum Center din Charlotte, Carolina de Nord. Jocul a fost unul foarte echilibrat în prima repriză însă în partea secundă, baschetbaliștii antrenați de Mike Krzyzewski au preluat inițiativa și au reușit să învingă la o diferență de 10 puncte, scor 73-63.

Chiar dacă acesta nu este cel mai important turneu al sezonului, formațiile care evoluează nu îl iau în ușor ci luptă din greu pentru a obține trofeul. Duke University este facultatea cu cele mai multe titluri câștigate în această conferință și anume 21. Perioada de glorie a lui Blue Devils a fost la începutul anilor 2000 când trupa condusă de Coach K a câștigat de 5 ori consecutiv și de 7 ori în 8 ani (1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2005, 2006). În acest deceniu, Duke University a câștigat turneul final al ACC doar de două ori, în 2011 și în 2017.

În prima partidă a turneului din acest an, Duke University a reușit să treacă de Syracuse cu scorul de 84-72, acest meci consemnând revenirea lui Zion Williamson după accidentarea suferită de acesta în luna februarie. Apoi, în semifinale, Blue Devils și-au luat revanșa în fața rivalei North Carolina Tar Heels pe care au înfrânt-o grație unui coș câștigător semnat de Zion Williamson (74-73). În finală, Duke urma să o întâlnească pe Florida State, formație ce a terminat sezonul regulat pe locul al 4-lea.

Meciul a început foarte echilibrat, iar cele două adversare au mers cap la cap până la finalul reprizei când tabela arăta scorul de 36-36. În partea secundă, elevii lui Coach K au arătat o apărare mult mai bună, în timp ce Williamson, Jones și Barrett au dominat în ofensivă. Prin urmare, Duke a reușit să câștige cea de-a doua repriză și implicit și confruntarea cu scorul de 73-63.

Din tabăra învingătoare s-au remarcat Zion Williamson, cu 21 de puncte, 5 recuperări, 2 pase decisive, 2 capace și o intercepție, Tre Jones, cu 18 puncte, 6 pase decisive și 4 recuperări și RJ Barrett, cu 17 puncte, 9 recuperări și 4 intercepții. De partea cealaltă, cel mai bun jucător a fost Mfiondu Kabengele, cu 14 puncte, 3 recuperări și 3 capace, urmat de Terance Mann cu 12 puncte și 8 recuperări.

Așa cum era de așteptat, Zion Williamson a fost denumit MVP-ul acestui turneu, adunând medii de 27 puncte, 10 recuperări, 2.33 intercepții, 1.33 capace și 76.7% procentajul aruncărilor din acțiune.

Așadar, Duke University obține un trofeu foarte important pentru moralul echipei înainte de începerea turneului final al NCAA. În această seară va avea loc tragerea la sorți a programului așa-numitei March Madness, ce se va desfășura între 19 martie și 8 aprilie. Final Four-ul NCAA va avea loc între 6 și 8 martie în U.S. Bank Stadium din Minneapolis, Minnesota.

*foto: cbssports.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!