Stiri

Dwane Casey, demis deși a fost votat antrenorul anului în NBA

David Istrate

David Istrate
12.05.2018

dwane casey demis

Înfrângerea cu Cleveland Cavaliers fără nicio victorie a pus capac management-ului celor de la Toronto Raptors, care au decis că au nevoie de o schimbare pe banca tehnică. Astfel, canadienii au decis să renunțe la serviciile lui Dwane Casey.

Casey purtase Toronto Raptors în ultimii 5 ani în playoff. În acest sezon echipa sa a practicat un joc excelent și a reușit să câștige Conferința de Est, cu 59 de victorii și 23 de înfrângeri. Purtați de tandemul DeMar DeRozan – Kyle Lowry, Raptors păreau că în sfârșit vor trece de complexul LeBron James. Din păcate pentru fanii lor, Toronto nu numai că a pierdut cu Cleveland Cavaliers, dar au cedat seria în minim de jocuri, cu două înfrângeri dureroase pe teren propriu.

A fost al treilea sezon consecutiv în care echipa lui Casey a cedat în fața lui LeBron și a celor de la Cleveland Cavaliers, după ce sezonul trecut au pierdut în aceeași fază în semifinalele NBA iar în 2015/2016 în finala Estului. Această dominație a creat și un nou cuvânt printre fanii NBA de pe internet, „LeBronto”.

Astfel, conducerea lui Raptors a luat decizia să se despartă de Dwane Casey, după ce acesta a adunat 320 de victorii și 238 de înfrângeri, fiind antrenorul cu cele mai multe victorii din istoria francizei.

În mod ironic, demiterea lui Casey a venit la câteva ore după ce Asociația Antrenorilor din NBA hotărâse să îi acorde acestuia distincția de cel mai bun antrenor al sezonului! Ultima oară când un antrenor a fost demis chiar în anul în care a câștigat această distincție s-a întâmplat la sfârșitul sezonului 2012/2013. Atunci George Karl a câștigat 57 de meciuri cu Denver, dar formația sa nu a trecut de Utah Jazz în prima rundă de playoff. Interesant este că înainte ca George Karl să fie demis, fusese dat afară din orașul din Munții Stâncoși GM-ul Masai Ujiri, cel care este acum managerul celor de la Toronto Raptors și care a avut de luat ingrata decizie de a-l lăsa fără job pe Dwane Casey.

Favoriți să ajungă antrenori la Toronto sunt Mike Budenholzer, ultima oară la Atlanta, Becky Hammon și Ettore Messina, secunzii lui Gregg Popovich la San Antonio Spurs sau Monty Williams, fostul antrenor al celor de la New Orleans Pelicans/Hornets.

*foto: raptorsrapture.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!