Stiri

Dwyane Wade, buzzer-beater de senzație împotriva campioanei Golden State Warriors (Video)

Eduard Popa

Eduard Popa
28.02.2019

dwyane wade buzzer beater miami heat

Dwyane Wade a fost încă o dată eroul lui Miami Heat. Veteranul care și-a anunțat retragerea la sfârșitul acestui sezon a avut o prestație de excepție în Victoria neașteptată a lui Heat, în fața celor de la Golden State Warriors, scor 126-125.

Miami a avut o prestație excelentă în prima repriză a partidei cu Warriors și conduceau la un moment dat la 24 de puncte. La pauză, Heat a intrat cu un avantaj de 15 puncte, scor 74-59. Warriors a început o cursă de urmărire nebună, prin Kevin Durant și Klay Thompson. De altfel, GSW a revenit în avantaj pe tabelă cu un coș al lui Klay, în timp ce KD a înscris un four-point play care părea că va aduce victoria trupei din Florida.

Dwyane Wade nu s-a dat însă bătut. Veteranul de 37 de ani a înscris un coș de 3 puncte cu 15 secunde rămase și a „tăiat” deficitul la un singur punct. Durant a ajuns la libere, dar a ratat una din două, dând o șansă celor de la Heat. Wade și-a asumat răspunderea aruncării, a fost blocat de Bell, dar a prins mingea și a aruncat de pe un picior, în disperare de cauză! Mingea a intrat fabulos, cu panoul, iar jucătorul care și-a anunțat retragerea la finalul acestui sezon a mai reușit încă un miracol pentru Heat.

La finalul meciului, Wade a dedicate coșul victoriei fostului său mare rival, Kobe Bryant:

Wade a înscris 25 de puncte, cu 7 recuperări și 5/8 de la 3 puncte. Revenit după o absență îndelungată, Goran Dragic a înscris și el 27 de puncta, în timp ce Josh Richardson a strâns 21 de puncta, 5 recuperări și 5 pase decisive. De partea cealaltă, Klay Thompson a marcat 36 de puncta, Kevin Durant 29 de puncte și Steph Curry 24 de puncta, 6 recuperări și 4 pase decisive.

Cu această victorie, Miami Heat ajunge la 27-33, la o singură victorie distanță de locul 8 în Conferința de Est, ocupat de Charlotte Hornets. De partea cealaltă, Warriors rămâne pe primul loc în Vest, cu 43-18.

*foto: Getty Images

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!