Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

EDITORIAL Ca pe vremuri, la liceu

Eduard Popa

Eduard Popa
22.10.2017

csm steaua bc mures

Sâmbătă seara, la meciul dintre CSM Steaua şi BC Mureş, am simţit că am întinerit 10 ani. Că eram încă o dată în liceu la meciurile din sala Liceului Haşdeu din Capitală, unde echipa mea de la Rosetti juca împotriva adversarilor din sector.

Nu mă refer la numeroşii tineri care se uitau la meci. Nici la faptul că micuţa sală din inima Capitalei e chiar mai mică decât una de liceu. Ceea ce mi-a împrospătat memoria a fost faptul că s-a jucat aproape 15 minute fără timp de atac afişat. Asta după un sfert de oră în care începutul meciului a fost amânat din pricina acestei probleme, deşi sistemul a funcţionat cu o jumătate de oră înainte de startul partidei.

Acest lucru mi-a adus aminte de acele momente în care arbitrul bătea finalul de atac cu palma în masă. Când se auzea prima bătaie, însemna că mai ai zece secunde de atac. Dar se simţea o presiune suplimentară când începea oficialul să bată din palmă. Dar era fain aşa, că nu mai puteau ceilalţi să paseze cât îi bate capul.

Mă întreb însă ce părere au avut jucătorii de la Steaua cu Mureş când s-au trezit fără timp de atac pe ceas şi cu crainicul arenei anunţând la microfon timpul rămas. Oare americanii jucau la liceu fără timp de atac? Sau în şcoala generală?

 Cert este că antrenorii nu s-au arătat deloc încântaţi. Pe Jukka am apucat să îl întreb ce s-a întâmplat chiar când era ceasul stricat. „A mers timp de 30 de minute, a mers toată săptămâna, acum dintr-o dată s-a stricat. Dar m-am obişnuit cu lucrurile astea pe aici” a spus vizibil iritat tehnicianul finlandez.

„Adevărul este că ne-au și bulversat puțin problemele de la început. Băieții nu s-au concentrat. Problema cu 24 de secunde, efectiv nu înțeleg cum au lăsat arbitrii să se joace un meci fără să avem 24 de secunde. Nu știam atacul, ne înțelegeam prin microfon, nu este normal la nivelul ăsta” , a susţinut antrenorul mureşenilor, Barnabas Szaszgaspar, la sfârşitul meciului.

De salutat însă reacţia celor din staff-ul Stelei care au fugit repede până peste drum în mall să ia un cablu nou pentru instalaţie. L-au şi montat relativ repede, astfel încât la jumătatea sfertului secund totul era în ordine.

Problemele de la ceasul Sălii Regimentului de Gardă mi-au reamintit faptul că meciurile de baschet se joacă în sala Cavaleriei. Păcat că echipa fanion a capitalei României trebuie să joace într-o asemenea locaţie. Şi mai trist e faptul că nu are unde să se mute. Polivalenta din Capitală a fost inaugurată în 1974 şi are un program full. Acolo au loc evenimente culturale, concerte, expoziţii, dar şi meciurile echipei de handbal fete CSM Bucureşti. Tot acolo nu merge căldura la vestiare şi nici nu prea există prize.

De altfel, problemele cu infrastructura sportivă sunt aproape peste tot în ţară. Românii vor să facă sport, să consume sport şi nu au unde. Şi în ciuda acestor lucruri, sportul trăieşte. Dar ar fi putut foarte uşor să prospere.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!