Stiri

EDITORIAL. Chauncey Hardy și CSȘ Giurgiu, simple amintiri

Paul Olar

Paul Olar
09.10.2015

Astăzi, 9 octombrie 2015, se împlinesc patru ani de la trecerea în neființă a jucătorului Chauncey Hardy. Sportivul american, legitimat la acea vreme la CSȘ Giurgiu, se stingea la Spitalul Bagdasar Arseni, după ce fusese transportat în stare gravă. 

El și-a pierdut viața în urma unui scandal izbucnit în noaptea de opt spre nouă octombrie într-un club din Giurgiu, acolo unde formația dunăreană sărbătorea o mare victorie. Trupa condusă de Theo Evans a învins galonata Dinamo București și pornea cu gânduri mari în Liga Națională. 

Refuzăm să dezbatem împrejurările tragicului incident ce l-a avut în prim plan pe Hardy, deoarece publicația noastră nu se ocupă cu astfel de materiale. Și chiar dacă am vrea să le dezbatem, nu am putea să venim cu nimic nou, deoarece presa națională a întors pe toate fețele cazul. A făcut fel și fel de conspirații, a prezentat diverse personaje și a trântit din nou lumea interlopă pe primele pagini ale ziarelor. Nu au lipsit nici sumele, vehiculându-se faptul că familia baschetbalistului cere daune de peste 100 de milioane de dolari.

Practic, pe parcursul a două săptămâni, întreaga țară a rezonat cu povestea din Giurgiu, însușindu-și odată cu drama lui Chauncey și sportul nostru iubit. În alte condiții, baschetul s-ar fi bucurat de o asemenea popularitate doar dacă naționala de seniori asuprea fotbalul prin câștigarea Campionatului European. Și știm cu toții că vom vedea pe viu o astfel de reușită cât de curând. Sau poate reușeam să atragem atenția dacă le ofeream jucătorilor rachete în loc de mingi de baschet, că doar toată lumea se pricepe la tenis…

Dar să revenim asupra subiectului Chauncey Hardy. Ei bine, senzaționalul a dispărut imediat ce autorul crimei și-a primit pedeapsa definitivă. Instanța Supremă a anunțat sentința în ianuarie 2014. Noi trăim în octombrie 2015 și citim materialul de față la ora 19:40.

Tot la ora 19:40, însă acum patru ani, medicii pronunțau decesul lui Chauncey Hardy. Televiziunile se grăbeau să ajungă la spital sau la Sala Sporturilor din Giurgiu pentru a filma mulțimea îndurerată, venită să aducă ultimele omagii. Acum, multe dintre florile din fața sălii au dispărut, la fel ca echipa de baschet. Pe parchet se defășoară probabil antrenamentul puștilor lui Cristi Nicolae și Adi Vâtculescu, iar la televizor se dezbate politică. Răsfoind presa sportivă din Giurgiu, observăm texte despre greva fotbaliștilor și încercăm să părem surprinși de intenția lui Gigi Becali de a cumpăra pe Astra lui Șumudică. Ultima știre este totuși veche, pierzându-și din valoare. Îmi dați exemplul unei situații similare?

*Foto: adevarul.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate