EDITORIAL De ce se joacă finala într-o sală de 500 de locuri?


Steaua, între pragmatism și lipsa infrastructurii sportive din Capitală

sala_regimentului

În această seară va avea loc meciul trei al finalei Ligii Naționale de Baschet Masculin dintre Steaua CSM Eximbank București și U BT Cluj-Napoca. Va fi prima partidă dint-o finală de baschet care se desfășoară în Capitală după mai bine de două decenii.

Din păcate, însă, pentru fanii baschetului din Capitală și nu numai, finala se va juca în Sala Regimentului de Gardă Mihai Viteazul. O sală cochetă, recondiționată, dar care are o capacitate de până în 500 de locuri.  

Decizia a făcut valuri la secțiunea de comentarii de pe site-ul nostru. Utilizatorul “mailman” compară situația cu cea din restul Europei:  

Jenant! Finala campionatului de baschet într-o sală de 500 de locuri! Ce țară avem? Oricare altă țară UE are în capitala ei o sală de 10.000 de locuri... Asta e Europa cu două viteze: cu roaba pe autostrada Civilizației!

În timp ce “gratian cormos” compară situația cu cea din lumea a treia:

Ar fi trebuit ca Steaua să facă rost de o sală decentă. Probabil că dacă ar fi insistat, Siria, Albania sau Irak le-ar fi pus la dispoziție vreo sală amărâtă cu 5-600 de locuri, așa cum sunt condițiile precare în țări din lumea a treia, afectate de război!

„Alexknicks” critică la rândul său decizia conducerii Stelei:  

După ani de secetă în care Bucureștiul a fost privat de o finală de campionat, decizia de a juca în acea sală este un afront pentru iubitorii acestui sport. Pare a fi o campanie "cum sa nu promovăm acest sport", umbrind eforturi anterioare de marketing ale clubului și golindu-le de autenticitate.

Toate aceste opinii sunt pertinente și situația merită ironizată pe deplin. Dar ea trebuie înțeleasă și din punctul de vedere al celor de la Steaua CSM Eximbank. Bucureștiul (și mi-e greu să scriu asta ca “mitic”) duce o lipsă cronică de infrastructura sportivă. Sunt puține complexe sportive mai de Doamne Ajută în capitală. De aceea și alternativele Stelei la Regimentul de Gardă sunt mai degrabă nule. Din start sunt sărite din schemă sălile Rapid și Dinamo care nu ar permite niciodată Stelei să evolueze acolo. Ar mai fi Sala Floreasca, care a fost dată în folosință pe la 1950 și sunt sigur că îi lipsesc vreo două trei avize ISU.  Ar mai fi totodată Sala Polivalentă. Cocoțată în vârful dealului, Polivalenta a mai fost folosită în trecut de steliști. Dar chiria costă (chiar dacă atât Steaua cât și CSM sunt cluburi cu sprijin din partea autorităților) și s-ar putea ca investiția să se dovedească una proastă, atât pe plan financiar, dar în special pe plan sportiv, după cum a explicat și managerul Stelei, Ionuț Georgescu:

“Sala Polivalentă este o sală greu accesibilă pentru antrenamente. Automat, ne-am pierde un mare avantaj al terenului propriu: am juca într-o sală în care nu ne antrenăm, cu fel și fel de probleme. Am pățit-o anul trecut: era frig afară și nici căldură nu aveam în sală. Noi, în capitală, suferim din cauza faptului că sportul bucureștean nu se indifică cu propria sală. Doar Dinamo și Rapid au sală proprie. Dar nici măcar CSM-ul, la handbal, acolo unde fetele chiar sunt capabile să umple Polivalenta, nu joacă acolo meci de meci. Este frustrant, dar cred că lumea nu va identifica niciodată Polivalenta cu locul în care joacă Steaua CSM EximBank București acasă, în campionat, și nici chiar CSM dacă nu vom putea să o folosim constant și să facem o strategie. Să ne mutăm la Polivalentă, pentru o sută de oameni în plus, sau pentru 400 – nu are niciun sens. Sala aia, cu 800-1000 de oameni, arată goală, la o capacitate de 5.000 de locuri. Nu mai vorbim de raportul cheltuieli – încasări. Nu am reuși să umplem acea sală, nu am reuși să o facem să arate nici măcar cât de cât plină. Pentru că noi nu avem șanse reale să ne creștem publicul de Polivalentă când jucăm acolo o dată la trei luni. Anul trecut am jucat play-off-ul în Polivalentă și a fost un mare minus pentru noi. Am jucat, practic, pe teren neutru. Anul acesta, preferăm să ne batem la titlu într-o sală arhiplină cu 400 de persoane care chiar să ne susțină și să să fie alături de noi”,a spus Ionuț Georgescu, pe site-ul oficial al clubului.

Dacă stăm să ne uităm la meciurile Stelei din Polivalentă, găsim mai multe înfrângeri. În ultimii doi ani Steaua nu a putut profita în niciun fel de avantajul terenului propriu. Au pierdut nu mai puțin de patru meciuri pe propriul parchet în fața lui BC Mureș în semifinalele LNBM: 93-87 și 94-90 în sezonul 2014/2015 și 90-71, 78-66 în sezonul precedent. De asemenea, steliștii au evoluat în acest sezon în Polivalentă în grupele FIBA Europe Cup, unde au pierdut două dintre cele trei dueluri, cu Lukoil Academic Sofia (80-76) și Bnei Herzliya (90-82), câștigând doar duelul cu BC Prievidza (scor 82-71). Desigur, și valoarea adversarilor contează enorm în această evaluare, dar nu putem nega că dacă “militarii” ar fi avut la dispoziție Sala Polivalentă pentru antrenamente zilnice, atunci evoluația lor ar fi putut arăta altfel.

Desigur, steliștii ar fi putut programa finala LNBM din nou în Polivalentă. Dar interesul propriu primează, iar acela este victoria echipei roș-albaștre în următoarele două partide și forțarea unui Game 5 la Cluj-Napoca.

Poate că cu această ocazie suporterii Stelei, dar și bucureștenii, își învață lecția și cer respectul cuvenit de la autorități. E păcat că o echipă finalistă a Ligii Naționale de Baschet Masculin sau ca o echipă campioană a Europei în handbalul feminin să stea mereu cu bagajele la ușă ca să se mute din sală în sală sau să fie nevoiți să joace cu câteva sute de oameni în audiență. Să nu mai spun de fetele acelea de la volei care au jucat o finală într-o parcare de mall. Dacă în Alexandria s-a putut construi o nouă sală polivalentă, nu văd de ce pentru aceste echipe nu s-ar putea face acest efort. Mai ales că vorbim de București.

falker moldoveanu

Între timp, ca să mai îndulcească din amărăciunea celor care nu au putut face rost de bilet, conducerea roș-albastră a promis instalarea unui ecran uriaș în parcarea Sălii Regimentului de Gardă și le promit acestora multe surprize plăcute.

Meciul trei al finalei Steaua CSM Eximbank București – U BT Cluj-Napoca se joacă în această seară de la ora 20:00, cu “casa închisă”, la Sala Regimentului de Gardă Mihai Viteazu.  

*foto: sportpictures.eu, cronosport.ro, Andor MartonCitește ultimele știri despre CSM Steaua EximBank
Află toate informațiile redactate despre confruntarea dintre CSM Steaua EximBank vs U BT Cluj-Napoca

Eduard Popa / 26 May 2017 / 8:23


Galerie foto


mailman la munca , nu la intins mana!
3 
Interesante argumente! Avem in rezumat imaginea baschetului romanesc si chiar a sportului romanesc: federatiile "puternice" au responsabili care lucreaza eficient in sediile lor bine inzestrate, ministerul are conditii la nivel de "5 stele", Guvernul cumpara limuzine de lux pentru un eveniment de doua zile in Bucuresti, in vreme ce nici macar echipele "fanion" de seniori de la noi nu au conditii de pregatire si antrenament la nivelul unei sectii de copii de la cluburile cu care "ne duelam" in competitiile internationale de seniori... In finala de anul asta avem pe de o parte o sala neincapatoare cu 2000 de locuri la Cluj si o sala "prea mare" cu 500 de locuri la Bucuresti, adica in ambele cazuri o bataie de joc la adresa spectatorilor, o bataie de joc la adresa cetateanului care chipurile se afla in atentia celor care raspund de Fenomen! Conducatorii nostri au tot ce le trebuie pentru ca sunt competenti, echipele si spectatorii nu au conditii corespunzatoare pentru ca sunt incompetenti, asa ca mai puneti umarul fratilor si nu asteptati sa vina altcineva sa va faca treaba... 
26 May 2017 10:12
sapca rosie la Cluj au fost peste 3000 in sala
0 
iar Polivalenta din Cluj este in marire de capacitate de la 7500 la 10000. 
26 May 2017 12:22
tzontzolino daca s-ar vrea/putea
-1 
Sincer cred ca daca s-ar vrea si normal daca s-ar si putea sala ar putea creste. Acele tribune din fier se pot schimba cu ceva scaune, s-ar putea face pe rotund 2 peluze sanatoase si cred ca s-ar putea umbla si la tribuna oficiala care oricum e umpluta mereu de VIP-uri care numai la meci nu se uita. Oamenii si de aceea nu vin la Sala, ca sunt conditii slabe. Cred ca doar Sala le mai lipseste, ca in rest idei vad ca au destul de bune. 
26 May 2017 10:45
-3 
Eu cred ca Bucurestiul duce in primul rand lipsa de echipe profesioniste cu bani din privat si care nu stau pe banii publici. ( vorbesc de sporturile de sala )
Sa dai vina din nou pe autoritati de unde defapt tu primesti mai tot bugetul ( primindu-l la limita legalitatii ) este RIDICOL.

Daca vroiau, puteau juca in polivalenta. Punctum.  
26 May 2017 10:57
Mihai Radu Greșit!
1 
În Polivalentă a fost aseară un concert iar mâine începe o competiție de karate, dacă nu mă înșel. Ambele evenimente sunt anunțate, deci și sala închiriată, de mai bine de 2 luni. Steaua a aflat acu 2 săptămâni că joacă finala și programul acesteia. Polivalenta nu mai putea fi închiriată, pentru că existau deja contracte pe ea.
Deci, chiar dacă VOIAU(nu vroiau, nu există verbul ”a vroi”), nu puteau juca în Polivalentă. 
26 May 2017 12:28
0 
crezi ca in madison square garden joaca doar knicks ?

refirtor la verbele "a voi" si "a vrea" iti spun atat : cauta pe net "ad hominem" desteptule. vorbeste la subiect ca esti pe un site de baschet cu un sibiect legat de baschet nu gramatica si ortografia lui mihaicj
 
26 May 2017 12:53
-2 
Vorbesc la subiect și vorbesc și corect! Și da, chiar sunt deștept! Nu e nicio rușine să fii deștept, e o rușine să nu știi să scrii corect în limba maternă! 
26 May 2017 16:10
4 
am citit pana la momentul in care sala polivalenta era caracterizata ca fiind "cocotata in varful dealului". la fel horea demian e la o palma de valtoarea somesului, stadionul cfr (pe care s-a jucat in cupe europene) e in varful dealului si la intersectia a 7 strazi.
Serios vorbind, pe sleau nu vorbim despre steaua si decizia ei? cautati scuze pentru ceva ce este evident. din banii primariei (csm) si bancii (eximbank) nu isi permite steaua sa inchirieze sala cocotata pe everestul bucurestiului? :) 
26 May 2017 11:31
mihaicj ... banul public...
1 
eximbank e banca tot de stat.  
26 May 2017 12:26
0 
nu schimba cu nimic faptul ca au un buget solid asigurat 
26 May 2017 15:44
magyari inchirieze ??
3 
Pentru ce, sa se faca de ras, intrucat probabil muuult peste 50% din suporteri erau ardeleni. La Bucuresti sunt foarte putin care sunt interesati de baschet, si mai ales daca echipa gazda este condusa cu 2-0. Ar veni o mana mica de oameni, iubitori de baschet + rude, prieteni si in rest Clujeni. Ar mai fi eventual galeria de fotbal, care oricum nu are treaba cu baschetul. 
26 May 2017 11:50
0 
Pai daca bucurestenii aleg primari ca Oprescu sau Firea sigur nu vor avea infrastructura sportiva. Chiar si stadionul national, inaugurat ca mare tam-tam de chirurgu' corupt se datoreaza demersurilor lui Videanu care a inceput proiectul, Oprescu nu se mai putea pune impotriva. Injura asistatii sociali si bugetarii(se pare ca DEX-ul a reanalizat sensul termenului bugetar si-l va trece la noua actualizare cu sensul de taietor de frunze pt. caini)din sud pe Boc pentru ca a taiat lefuri si ajutoare sociale da' in anul de gratie 2017 trebuie sa-i multumim deoarece fara banii alocati de el ne faceam de ras, camp. european de gimnastica nu se putea tine in sala polivalenta promisa de Oprescu in Bucuresti, nu are nici macar o locatie pe hartie, iar Eurobasketul se vedea in continuare la TV sau pe la Istanbul. Ironia cu Alexandria o inteleg si nu prea, Dragnea trebuia sa faca si el ceva pentru judetul pe care l-a stors, pacat ca va fi doar muzeu in situatia in care putinii bani alocati de la bugetul local pentru sport se duc in proportie covarsitoare la o mediocra echipa de fotbal din liga III, baschetul sau handabul multumindu-se cu firimituri. Azi Firea face oua sau iepuri de plastic prin Bucuresti, ori varuie biserici, mintea ei de moldoveanca venita in cabina tirului turcesc la capatuiala in capitala nu detine suficienta ratiune pentru a lasa ceva in urma, e mai simplu sa aloce bani la CSM, conducatorii de acolo sa faca un parandarat, decat sa construiasca ceva! E greu... 
26 May 2017 13:37
Buzestii Omniscienta ,bat-o vina!
0 
Cand erai obiectiv si rational,era o placere sa-ti citesc comentariile,ba am si avut cateva "dialoguri" interesante si elegante.De la o vreme insa ai inceput sa cam faci ghiveci lucrurile,sa imparti lumea in ce si cei ce-ti plac tie si restul subred(n-am uitat mai ales un comentariu vitriolant privind cateva grupari de junioare si pe antrenorii acestora,bazat cel putin intr-unul dintre cazuri pe informatii ce presupun ca le-ai primit de la pretenarii tai la un pet de bere,nicidecum pe realitatile din acele locuri,dar consider ingropat subiectul)si ar fi pacat sa aluneci iremediabil pe panta asta!
In rest,imi permit sa-i transmit si salutul tau lui Tihi,dupa ce cred ca a fost banat aici,injura vartos in continuare la Halep,Paula ngureanu,si mai nou la toate contracandidatele lui Sepsi la promovarea in prima liga a fotbalului:)))))) 
26 May 2017 16:41
0 
Ce e irational in ce am spus? Ca nu inteleg! E lapte si miere in sud? Avem superinfrastructura? Ai uitat cumva cat a durat reconstructia salii din Craiova? Eram elev in cls. a IX a la liceul de arta din Craiova, noiembrie 1994, cand a ars! Cat a durat pana a fost reconstruita? Ai uitat cum s-au distrus destule echipe de top din Craiova deoarece nu aveau sala, de-abia in 2003 facand Bulucea tentativa de sala "I. C" in hala RATC? Crede-ma, sunt o enciclopedie de informatii din sport! Ca imbatranesc si mai incurc putin e uman! Ori de junioare ce am spus nelalocul lui? Afla ca eu chiar urmaresc aceste campionate, macar prin prisma faptului ca avem in Alexandria o supersectie de baschet la CSS, am urmarit constant ultimii 7-8 ani, mai fac si pe oficialul la meciuri, nu ma informez de la sprituri! Si da, Boc a facut un mare bine sportului prin sala din Cluj, singura ce poate fi luata in seama! Am spus ceva gresit de infrastructura sportiva a Bucurestiului? Realitatea e asta, Oprescu promite sala, asa se castiga dreptul de organizare a CE gimnastica iar mai tarziu se constata ca nu exista sala! Ce e nerealist/nerational?  
26 May 2017 16:59
0 
E bine ca ai mai temperat tonul,in rest sa ne rezumam la partea cu enciclopediile,ne simtim foarte confortabil acolo amandoi.Sala "I.C" n era o hala a RATC-ului,era service-ul regiei,respectiv urmaresc si cunosc fenomenul de mai mult timp decat tine:))))Si o intrebare pentru un cunoscator:crezi ca daca ar pleca Pipera de acolo,ar mai ramane stacheta sus? 
26 May 2017 17:34
0 
Ii faceti o oferta la CSS Craiova? Nu cred, se supara Liviu!!! :))) 
26 May 2017 18:56
0 
mai bine faceti voi un centru de excelenta la Alexandria si-i luati acolo pe toti marii astia antrenori,sunt sigur ca vom rupe Europa-n doua,doar am mai demonstrat asta!Si musai un loc si pentru Ildi Seres,spre mentinerea unui climat de disciplina ireprosabila si inalta conduita! 
26 May 2017 19:26
0 
Lasa boss, mai bine sa se sparga bugete de fotbal pe vreun parlit de loc 8 platindu-se puscarii de antrenori sau jucatori straini! Ce e ala viitor? Pe urma ne plangem ca nu are cine sa inlocuiasca pe Popescu sau Burlacu ori Larisa la feminin! Cum am mai zis, azi sa fie burta plina, maine ne-om descurca! Ironiile astea... 
26 May 2017 19:58
meea ha ha ha
0 
Am citit de cateva ori...e de tot rasul aceasta explicatie!Mie imi este jena de ce zice dl Ionut Georgescu!Cate titluri are clubul STEAUA? De cati ani activeaza? De ce nu au o sala decenta de 3000 de locuri? Pentru ca sifoneza banii publici! De ce nu ar reusi sa umple o sala? Nu este interes pentru sport? Nu este interes pentru ce se intampla la echipa Steaua! Cum nu era nici la Asesoft! Jucau cu sala nici jumatate! Nu au bani sa inchirieze o sala cocotata pe'' varful Omu ''pentru antrenamente si meciuri care conteaza! NU CRED!Voi ...? 
26 May 2017 16:08

Este necesar să vă autentificaţi pentru a putea introduce comentarii.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. TOTALBASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului. După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!


Din aceeaşi categorie...
Circul scoate echipele timișorene din sala Constantin Jude
Fosta „Olimpia” continuă să fie cea mai importantă sală din Timișoara, deși a fost construită în 1968 
Bogdan Popescu: „Viața mea este baschetul. Este mai mult decât un sport. Este un mod de viață”
Proaspăt întors la Sibiu, Bogdan Popescu vorbește despre familie, baschet și experiența America 
U-BT Cluj se întărește sub panou
Campioana a transferat un lituanian, produs al școlii Zalgiris Kaunas 
Atac cu blocaje la omul fără minge, tema primului curs susținut de Tudor Costescu pentru antrenorii de juniori
Tehnicianul de la BC SCM Timișoara este primul care a ținut un astfel de stagiu în acest sezon  
Timba a luat doi sârbi care au mai jucat în galben-negru
„Urșii” s-au despărțit și de coșgheterul De Thaey 
Primul LNBM MVP Race al sezonului
Sakic, Troupe și Martinic, pe primele trei locuri 
Martin Paasoja, convocat la naționala Estoniei
Vezi lista jucătorilor din LNBM care vor evolua în preliminariile Cupei Mondiale 
Jukka Toijala: „Jocul nostru încă arată ca un roller coaster”
Antrenorul Stelei pleacă acum în cantonamentul naționalei Finlandei 
U23 Ladder: Performanțe excelente în ultimele două etape
Clasamentul celor mai buni tineri jucători români din LNBM 
Porter Troupe, prestaţie spectaculoasă în a doua repriză cu Dinamo (VIDEO)
Nick Russell, principalul marcator al Piteştiului în meciul din Capitală 
free62 free62
0 
Apai tot asa se intampla si cand ajungi mare pivot doar pt ca esti roman, joci ca lemnu, platit binisor sa nu iti scada contu, nu accepti criticile si mai devii si mare suparat si peste toate capitanul echipei care are vreo 10 cm mai putin iti da lectii de jucta poz 5. Poate gaseste si el o echipa pe masura "profesionalismului" si "culturii" sale baschetablistice. A mai fost unu care nu a jucat nici sa il tai ca era bai cu antrenorii, acuma ii vedeta mare, din apcate mare doar de intaltime in continuare 
click pt. Articol 22 November 2017 00:04
studentU n a castigat silvasan trofeele
0 
Ci adamovic, Rasic, etc. Sa nu glorificam ce nu i de glorificat. Iar comparatia cu Obradovic e SF.. 
click pt. Articol 19 November 2017 21:02
u66 Olah
0 
Prima dată l-am văzut în meciurile de pregătire a echipei naționale. Ă fost o mare dezamăgire, dar am spus că nu știe Tenter sa il joace. Eram sigur ca Silvasan il va pune în valoare. Acum, după ce l-am văzut în meciurile in care a jucat, constat ca e peste Toth dar comparabil cu Baciu. 
click pt. Articol 19 November 2017 20:58
stef pivoți
0 
Am mai spus, Olah ar trebui jucat altfel decât Barro, este alt tip de pivot. Pentru asta ar trebui alte scheme decât cele pentru Barro cu care echipa s-a obișnuit. Din filmuleț se pare că lituanianul este un pivot mobil, mai aproape de tipul lui Barro ceea ce înseamnă că pentru amândoi se pot folosi aceleași scheme de joc. Rămâne de văzut în ce formă este. 
click pt. Articol 19 November 2017 19:00
razv-an Nu doar
0 
Nici eurobasket nu a făcut nimic! Miguel scăpate printre degete, ratări incredibile.... or fi și kilogramele în plus o problema 
click pt. Articol 19 November 2017 17:09
0 
Hai sa o lasam mai moale cu Silvasan care pana la urma ne castiga trofee si ne duce bine in Europa, oricare ar fi stilul lui de antrenorat(urlat,injurat etc.).Ce s-ar face Olah daca l-ar antrena Obradovic tot rosu la fata,cu pulsul 150 si urland incontinuu la oricine?Ala e antrenor slab sau cel mai titrat din Euroliga?
Hai sa vorbim despre Olah daca tot la el s-a ajuns.Pai tu vii din America si apoi Belgia(similar cu parcursul lui Vlad Moldoveanu), lumea are 50% din pretentiile pe care le aveam de la VM si nici pe alea nu le poti satisface...
Se stia clar ca o sa joace 10-15-20 min pe meci, apoi el in alea 10-15 minute:o gramada de balbaieli,de scapat de mingi,de aparare total aiurea,pierderi multe de dueluri la recuperare cu oameni mici etc.Bine,esti tu mai bun ca Toth,dar Roli Torok iti da clasa sub panou cu 10cm mai putini.
Eu sincer tot am avut sperante cu Olah ca isi va intra in forma candva,dar apogeul a fost cand la meciul cu Sibiul parca scorul era strans in sf3,mai erau 15 sec de atac si el arunca un airball grosolan de la 3pct cu om pe el.De acolo mi-am dat seama ce inteligenta baschetbalistica poate avea acest jucator(macar fizicul de l-ar ajuta).
Cat despre lituanian,pare un luptator pe stilul lui Bogdan Popescu si ne poate ajuta foarte mult. 
click pt. Articol 19 November 2017 15:41
studentU zicea cineva pe aici
0 
ca ar respins metoda de instructie a lui Silvasan si anume aceea de a urla la jucatori. Pare plauzibila ipoteza. Din ce am observat eu, la nivel de abordare, pt Silvasan exista doua tipuri de jucatori: vedete (dykes, VM, Adamovic) pe care numa ca nu ii pupa undeva sa nu ii deranjeze si obedienti ( Torok, Kariniauskas, Kuti, chiar Barro) carora le freaca ridichia constant. Ei, unii desi nu au joc de vedeta, cum e Olah, nici nu suporta sa fie umiliti. Si atunci se ajunge la situatia de fata. Ama aceeasi parere cu majoritatea celor care au comentat mai sus. Olah e un jucator bunicel care va face treaba in alta parte pe viitor. La noi insa cred ca sejurul lui a luat de mult sfarsit si acum doar asteapta rezilierea. 
click pt. Articol 19 November 2017 13:47
0 
Sa fim serioși și corecți, la început toți ne puneam mari speranțe în Olah. Eu rămân la părerea ca nu el e de vina ci antrenorul care n-a știut sa-l foloseasca și sa-l mobilizeze. E mare păcat de el pt ca e un jucător care garantat daca se duce la o alta echipa (nu știu cine în tara va fi în stare sa-i plătească salariul) care îl va folosi cum trebuie va deveni unul din primii 3 jucători romani. Adomas sper sa fie capabil sa fie un backup la Barro însă mă întreb de ce o fi jucat doar un meci în Italia? Nu pare sa fie un transfer cu care ne-am obișnuit la Cluj ... 
click pt. Articol 19 November 2017 10:35
gratian cormos la alta echipa din romania ar da 15 pct pe meci si 8 recuperari
0 
Olah nu este un jucator slab, anul trecut in Belgia la Mons HAinaut a avut statistici bune si in unele meciuri a fost chiar cosgeter. Sa ne amintim ca Mons joaca in aceeasi liga cu U-BT, Fiba Europe Cup, liga echipelor mediocre din Europa (dar care au un pic de pretentii fata de echipele slabe). Evident ca orice echipa din Romania l-ar achizitiona maine pe Olah (e cu 2 clase peste Orbeanu, de exemplu). Important este sa isi ia salariul, ca dupa experienta de la U va reveni din nou in circuit si isi va demonstra valoarea. Doar increderea in sine trebuie pastrata. nu esti bagat pe teren azi, in anumite circumstante care mie mi se par dubioase, iar sezonul urmator rupi statisticile la o echipa care te achizitioneaza ca sa te si joace! are oricum in fata 10 sezoane cel putin ca sa demonstreze ca e mare jucator! 
click pt. Articol 19 November 2017 10:31
TitiAcs 2,03 ?
0 
In prezentările oficiale, Adomas figurează cu 6,8 feet ceea ce inseamnă 2,07-2,08 ( dacă nu mint convertoarele de pe net). Să vedem cum se va descurca după perioada de inactivitate sau o să descopere că este accidentat ( vezi cazul Domercant) ! Un joc in liga a 2-a Italiană în ultimele luni ? Cred că e într-o mare formă ! Sper că nu de covrig... 
click pt. Articol 19 November 2017 10:18