Stiri Vulturi

EDITORIAL. Momente amuzante cu Pau Gasol

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
07.09.2017

Spania a avut parte de un prim meci dificil la EuroBasket 2017. Campioana în exercițiu a Europei a avut de muncă în meciul cu Croația de la Cluj-Napoca, pe care l-a câștigat până la urmă cu scorul de 79-73.

Pentru echipa antrenată de Sergio Scariolo, protagonistul din finalul jocului a fost Pau Gasol, dar într-un mod pozitiv. Pivotul de la San Antonio Spurs a încasat un fault tehnic cu un minut și jumătate înaintea finalului. A urmat un tehnic la banca tehnic și Saric își aducea echipa la doar o lungime în spatele Spaniei, în timp ce Pau era retras pe bancă. Până la urmă a ieșit bine pentru spanioli.

Tot Pau Gasol avea să furnizeze momente amuzante pentru conferința de presă. Cu 20 de secunde înainte de final el a intrat pe parchet fără ca antrenorul să-i solicite acest lucru. Am observat cum Pau s-a ridicat foarte sigur pe el de bancă și a cerut schimbare. În momentul în care oficialii de la masă i-acordat dreptul lui Scariolo să efectueze schimbarea, tehnicianul a fost extrem de surprins și a avut gestică prin care manifesta faptul că nu și-a dorit schimbare. La rândul său Pau, jucându-si rolul până la capăt, s-a arătat surprins sugerând că e a dorit doar să-si încurajeze coechipierii. În final Spania a fost obligată să schimbe și astfel Pau a intrat în locul lui Marc.

Acum vin cu ceea ce s-a întâmplat la conferința de presă și de ce intrarea lui Pau a creat amuzament. După ce Marc Gasol și Sergio Scariolo și-au spus părerea despre jocul cu Croația, am cerut  microfonul pentru a-l întreba pe antrenorul iberic despre schimbarea cu Pau în prim plan. Întrebarea nu s-a auzit foarte clar și Sergio Scariolo nu a înțeles în prim moment ceea ce l-am întrebat. Noroc cu Marc, cel care a fost mai atent și a izbucnit în râs când am terminat de rostit întrebarea. Tot pivotul de la Memphis Grizzlies avea să explice antrenorului său, în spaniolă, ceea ce l-am întrebat. A urmat o porție de râs și din partea lui Scariolo, după care a răspuns:

„Am vrut să-l introducem să joace în faza ofensivă, nu să joace în apărare. Din moment ce am avut o nouă poziție defensivă a trebuit să-l scot pe Marc. Ei au jucat cu o linie mică și el (n.r Marc Gasol) a fost cel care a plătit pentru asta.Nu am dorit să am doi jucători mari în fața unui small line-up. El trebuia să intre pe posesia nostră ofensivă. A venit tot o fază defensivă și nu aveam altă șansă de a-l scoate pe Marc și a-l introduce pe Pau. Masa oficială m-a obligat să fac o schimbare pentru că Pau a cerut asta. Asta a fost tot, nicio problemă pentru mine.”

După încheierea conferinței de presă, am fost surprins să-l văd pe antrenorul Spaniei că se îndreaptă spre mine. El a vrut să-mi explice situația, „off the record”. Mi-a confirmat faptul că nu l-ar mai fi folosit pe Pau în finalul de meci, dar a zis că nu face caz din asta.

Nu doar atât „a reușit” să facă Pau în finalul meciului cu Croația. Joan Sastre a beneficiat de două libere în ultimele două secunde. Pe prima a marcat-o, iar pe a doua nu. Soarta meciului fiind decisă, Saric a renunțat la blocajul defensiv. Pau nu a avut nicio ezitare, a recuperat și și-a trecut 2 puncte în cont. A urmat o mică controversă între cei doi jucători din NBA. Pau era foarte nedumerit  de nemulțumirea adversarului. Cei doi avea totuși să-și strângă mâna.

Pau Gasol a terminat în double-double partida cu Croația, 11 puncte, 11 recuperări plus 3 pase decisive. Cu el pe teren, echipa sa s-a aflat la -2 în fața Croației, lucru indicat de capitolul „+/-”.

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca highflyer :

    pau
    cel mai bun basketballist european din toate timpurile. si l-am vazut la cj!!!

    cu 6 ani în urmă (07.09.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!