Stiri

EDITORIAL. Reversul medaliei

Paul Olar

Paul Olar
11.05.2017

U-Banca Transilvania vrea să uite cât mai repede meciul patru al semifinalei cu CSM CSU Oradea. Dincolo de eşecul prin care bihorenii au egalat seria, Mihai Silvăşan a primit o lovitură grea. Este vorba de accidentarea lui Aleksandar Rasic.

Fundaşul a căzut ca secerat în ultimele minute ale partidei de aseară, când a încercat să facă o intercepţie. Sârbul nu s-a mai putut ridica şi a fost cărat pe braţe de colegi, sub privirile înmărmurite ale staff-ului clujean. Ulterioarele analize făcute de Saşa au dat un verdict grav: Ruptură a tendonului Achilian. Asta înseamnă intervenţie chirurgicală şi o recuperare de aproximativ cinci luni.

Prin urmare, sezonul se încheie pentru Aleksandar Rasic. Vorbim despre unul dintre cei mai importanţi oameni ai clujenilor din actuala stagiune. Sosit în vară pe malul Someşului, ex-iugoslavul s-a impus repede în garnitura alb-negrilor. Iar după primul meci, Rasic se mândrea deja cu statutul de erou al lui U-BT. Câştigase de unul singur SuperCupa Româiei, graţie unui coş înscris cu sânge rece, de la şapte metri, în ultimele secunde. Prestaţiile remarcabile au continuat şi Aleksandar devenea un exemplu de consistenţă în joc. Şi de eleganţă afişată pe teren.

În februarie, jucătorul de 33 de ani şi-a arătat din nou colţii, odată cu finala Cupei României. U-BT îşi măsura forţele cu BC Mureş, într-un meci decis tot de Rasic, cu o reuşită pe sirenă. Faza a creat numeroase controverse, însă nimeni nu poate contesta capacitatea lui Aleks de a face diferenţa.

În Play-Off, sportivul a înregistrat medii de 15.1 puncte, 3.9 pase decisive şi 1.0 pase decisive. Ieri, la Oradea, Aleksandar a contabilizat 19 puncte. 11 dintre acestea au venit în ultimul sfert, atunci când U-BT încerca cu disperare să revină. Apoi, totul s-a rupt. Clujenii nu au putut emite pretenţii şi se gândesc deja la decisivul de sâmbătă.

Cu presiunea pe umeri, Mihai Silvăşan va schimba tactica, urmând să îl utilizeze din nou pe Vaidas Kariniauskas. Va intra şi Max Pustozvonov, cel care a rămas în afara lotului joi. Dar când vine vorba de Rasic, putem spune că povestea lui din actualul sezon a început şi s-a sfârşit în acelaşi loc: La Oradea!

*Foto: Manases Sandor/u-bt.ro

7 comentarii la aceasta stire:
  • BC Mureș Târgu Mureș Whomever :

    Accidentare
    Nu are cineva vreun video despre accidentarea lui Rasic?

    P.S: Imi pare nespus de rau de el. O fi castigat el Cupa Romaniei impotriva noastra insa stiti cum e: "Adversar pe teren, prieten in afara"...

    cu 6 ani în urmă (11.05.2017) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    Un gest frumos
    scrierea acestui editorial. Rasic, este intr-adevar un jucator deosebit care a ajutat cu varf si indesat echipa in cele mai dificile momente. Are ceva din eleganta lui RF in miscari si din calmul si intelegerea jocului ale aceluiasi Mr. Perfect.
    Mare pacat pt el aceasta accidentare, nu isi poate valida valoarea tocmai in momentul in care ar fi putut cel mai bine sa faca acest lucru. Si mare pacat si pt echipa.
    O observatie pe final: am citit pe TB pareri cum ca accidentarea lui ar fi fost cauzata de uzura exagerata la care a fost expus de antrenor prin minutele pe care a fost nevoit sa le joace. Nu stiu unde se poate gasi statistica pe acest sezon dar cred ca sunt cel putin 2-3 jucatori in echipa care au jucat la fel sau mai mult decat Rasic. Sasa are o varsta si o uzura care l-au predispus la aceasta accidentare. Aceeasi poveste si cu Jorovic si chiar cu Tyler Morris. Toti jucatori peste valoarea campionatului nostru, dar cu multe "cicatrici" care, la echipe cu pretentii, atarna greu. La noi au fost acceptati asa si au adus multe satisfacti atata timp cat s-au mentinut sanatosi.
    In fine, multa sanatate Sasa si speram sa te vedem din nou jucand in tricoul lui U.
    Clujeni,facem un standing ovation Sasa Rasic la inceptului meciului 5?

    cu 6 ani în urmă (11.05.2017)
    • CSM CSU Oradea popsiis:

      Daca se face
      Sa filmeze cineva si sa le distribuie pe grupurile "de specialitate"

      cu 6 ani în urmă (11.05.2017)
    • U BT Cluj-Napoca KBSC2430:

      Rasic
      Ar fi foarte frumos sa se faca standing ovation sau sa i se strige numele. Trebuie vorbit cu Hiena sau sa se scrie pe grupul fanilor.

      cu 6 ani în urmă (11.05.2017)
    • CSM CSU Oradea Oldtimer:

      Nu ezitati....
      sa cooptati si GALERIA Leilor rosii, vorbiti cu fam. Kokovai....
      Chiar daca ne-a "palit" din plin, Rasič e un sportiv apreciat de noi si se bucura de respectul cuvenit.
      Sa-i dea Dumnezeu sanatate si putere sa revina. Merita un final de cariera iesind din teren pe "usa din fata" aplaudat de suporteri.

      cu 6 ani în urmă (11.05.2017)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ARK :

    .
    A pus prea multa forta pe piciorul stang incercand sa treaca de un adversar. Nimic spectaculos. Pur si simplu a cedat tendonul(fara sa fie lovit sau fara sa cada).

    cu 6 ani în urmă (11.05.2017) Raspunde
  • BC CSU Sibiu AlexandruCSU :

    Partea urata
    A sportului asta este. Sa lupți pana la epuziare si sa cedezi in momentul in care ar trebui sa culegi roadele muncii. Pana la urma nu ne ramane decât sa ii uram sănătate!

    cu 6 ani în urmă (11.05.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate