Stiri

EDITORIAL. Vlad, Rareș, spuneți-i lui Luka Dončić că vrem juniori ca el

Paul Olar

Paul Olar
05.12.2015

Luka Dončić este unul dintre baschetbaliștii pe care mizează Real Madrid în actualul sezon competițional. Nu are statutul marilor vedete din angrenajul iberic, însă nu se lasă mai prejos, reușind să contribuie la rezultatele echipei, în ciuda lipsei de experiență.

Unii dintre dumneavoastră se întreabă probabil ce înseamnă lipsa de experiență la o grupare precum Real Madrid, așa că vom oferi noi răspunsul. Dončić va împlini curând 17 ani și activează la formația de seniori a spaniolilor încă din sezonul trecut. El a debutat cu ocazia unui joc de Ligă ACB, consemnat împotriva Unicajăi Malaga. După partidă, presa a exaltat, punându-l pe ex-iugoslav într-un top select, lângă Ricky Rubio și Ángel Rebolo.

La opt luni distanță de la primul meci mare, reflectoarele sunt din nou fixate pe chipul lui Luka. Extrema a evoluat superb în ultimul duel de Euroligă al madrilenilor. Fenerbahce Istanbul s-a deplasat la Barclaycard Center hotărâtă să o elimine pe Real și chiar să răzbune semifinala din Final Four-ul anterior. Lipsit de aportul starului Rudy Fernandez și condus la 10 puncte de turci, Pablo Laso s-a văzut nevoit să opereze modificări. Iar tehnicianul a predat o lecție, mizând pe tinerii Luka Dončić și Willy Hernangomez. Jocul entuziast al celor doi, în special în faza ofensivă, i-a trezit pe veteranii Reyes și Ayon, ce au rezolvat soarta întâlnirii după pauză. 

Și ca să revenim asupra lui Dončić, el a strâns 6 puncte, 3 recuperări și 3 pase decisive, în 17:22 minute pe parchet. Atât a primit din partea antrenorului Laso, care i-a permis să experimenteze. I-a permis, cu alte cuvinte, să își asume presiunea copleșitoare. S-ar spune că renumitul tehnician a riscat enorm, și sunt complet de acord. Cum ar fi digerat galonata Real Madrid o eliminare prematură? Pentru că asta s-ar fi întâmplat dacă spaniolii pierdeau războiul cu turcii. Sau dacă iroseau câteva posesii vitale pe mâna lui Luka. Ei bine, slovenul nu a greșit, spre satisfacția celui ce i-a dat încredere. La ora actuală, întreaga Europă vorbește despre Pablo Laso și elevul său. Până și noi vorbim, deși nu stăm la masa bogaților. Vlad Moldoveanu ne poate spune cum e acolo, dar va amâna răspunsul din cauza unei accidentări. Nicio problemă, Vlad, așteptăm să te faci bine. Până atunci vom sta la taclale cu un alt român.

Rareș, am urmărit debutul tău și ne bucurăm. Credem că a fost frumos să îți dai coate cu Semih Erden. Ți-am și dedicat un mic articol, cu mândrie. Rămâne doar să îți mulțumim ție și lui Vlad că reprezentați România și sperăm să nu vă dezamăgească baschetul nostru. Știm că instabilitatea financiară domnește și că transferăm pe bandă rulantă stranieri sezonieri, de valoare îndoielnică. Știm că îi dăm afară după o lună, în timp ce ei află din presă că vor pleca acasă. Știm că ne lăudăm cu juniorii aduși din toată țara, dar îi uităm apoi la echipele satelit. Sau în caz că nu îi uităm, le acordăm, cu mici excepții, un rol la seniori. Știm că îndepărtăm suporterii organizând partide cu „porțile închise”. Și mai știm multe, însă pe voi nu trebuie să vă intereseze plusurile noastre.

Vlad, Rareș, voi sunteți deja într-o altă galaxie a baschetului. Contrar părerilor avizate, faptul că v-ați născut în România nu v-a furat talentul. Din contră. Alții l-au remarcat și l-au exploatat, propulsându-vă la nivelul uriaș din prezent. Băieți, voi puteți totuși să ne ajutați cu un lucru: Vă rugăm, atunci când îl întâlniți, să îi spuneți lui Luka Dončić că vrem juniori ca el. Promitem că vom găsi o cale românească să îi luăm fără efort.

*Foto: www.libertaddigital.com

2 comentarii la aceasta stire:
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Editorial
    In penultimul paragraf il vizati destul de straveziu pe un anume manager:)))))Probleme in paradis,baieti?

    cu 8 ani în urmă (05.12.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe horia_craiova :

    Orice asemanare este pur intamplatoare...
    ... pentru ca daca este vorba despre acelasi "MANAGER"la care ne gandim cu totii in mod sigur tableta lui pe care cauta jucatori si antrenori are urmatoarele filtre la SEARCH:
    - jucatori - varsta peste 35 de ani
    - minim 2 probleme medicale
    - cel putin 6 luni din ultimul an stat pe bara
    - bonus - daca ne-a mai si injurat se califica direct
    - antrenor - MERCEDES cu piele albastra
    Asa ca pe tableta "managerului"nu va aparea niciodata numele lui LUCA DONCIC. Si nici altele asemenatoare.
    P.S. - pentru cei care mai au dubii este vorba despre MARIUS TOMA.

    cu 8 ani în urmă (15.12.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate