Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

EXCLUSIV. CSU Alba Iulia, în pericol de a nu putea participa în ediția 17/18 a LNBF

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
10.07.2017

CSU Alba Iulia a câstigat CEWL în sezonul 2015/2016

Liga Națională de Baschet feminin se confruntă cu noi probleme de ordin tehnic privind numărul echipelor ce vor lua parte în ediția 2017/2018. Desi a câstigat pe teren dreptul de participare în primul esalon valoric, Rapid Bucuresti a decis să rămână în Liga I datorită lipsei unui sprijin financiar. Prima clasată sub linie a fost formația Agronomia Bucuresti, însă nici acest club nu a dorit să facă pasul spre Liga Națională. Pe treapta a 4-a a turneului de promovare s-a clasat CSU Alba Iulia, grupare ce si-a exprimat dorința de a reveni în prima ligă.

Desi până la acest moment Federația Română de Baschet nu a confirmat dreptul de participare în LNBF a formației din Cetatea Unirii, oficialii clubului albaiulian au început negocierile cu mai multe sportive semnând totodată contract de colaborare cu noul antrenor principal, în persoana lui Vladimir Ivankovic.

Dorința de participare a CSU Alba Iulia în următoarea ediție de campionat a stârnit reticențe din partea celorlalte cluburi aflate în prima ligă după ce conducerea CSU a decis să se retragă din campionatul recent încheiat, imediat după tragerea la sorți, datorită unor probleme financiare care s-ar putea repeta si în acest an competițional, în opinia acestora.

Pe lângă aceste reticențe, presedinții de cluburi au semnalat faptul că CSU Alba Iulia nu ar avea dreptul de participare în următoarea ediție de LNBF, conform regulamentelor în vigoare. Acest lucru se datorează faptului că echipa ce a participat la Turneul de Promovare a fost înscrisă în competiție ca fiind satelitul formației prim divizionare, iar CSU Alba Iulia, ulterior finalizării datelor de înscriere, s-a retras din Liga Națională de Baschet feminin. Informația a fost confirmată site-ului nostru de către secretarul FRB, Dan Berceanu

Inscrierea in LNBF (nr. ediția 2016/2017) este sub titulatura "CS Universitatea Alba Iulia" si este semnata de dl. Bogdan Duma in calitate de presedinte si stampilata cu stampila "CS Universitatea Alba Iulia", club subordonat Ministerului Educatiei si Cercetarii Stiintifice.
Pe cererea de inscriere apare adresa clubului, str. Nicolae Iorga nr 11-13, Alba Iulia, aceasi adresa fiind trecuta si in cererea de afiliere catre FR Baschet. - a afirmat oficialul FRB.

Conform regulamentului specific al Ligii I, ediția 2016/2017, la art. 3.1 se prevede că fiecare echipă înscrisă în LNBF este obligată să participe cu o echipă satelit în Liga I, această formație neavănd dreptul de promovare în prima ligă.

3. CONDIŢII DE PARTICIPARE: 3.1. Echipele:

a) Pot participa echipe ale cluburilor afiliate, conform prevederilor RGOC, denumite in continuare “echipe de sine statatoare”, cu drept de promovare in LNBM.

b) Fiecare echipa din LNMB are obligatia de a participa cu o echipa in LIGA I, fara drept de promovare, conform deciziilor Biroului Federal si a cerintelor prezentului RSCN. Echipa va fi inscrisa in campionat sub denumirea clubului care detine locul in LNMB si va putea adauga unul/doua nume in concordanta cu asocierea cu eventuali parteneri. Aceste echipe vor fi denumite in continuare “echipe satelit”. Exceptiile de participare sunt prevazute in RSCN LNBF, art. 4, alin “A”. 


De asemenea, în regulamentul specific al Ligii Naționale de Baschet feminin, ediția 2016/2017, la art. 4 se prevede

Fiecare club cu echipa inscrisa in LNBF are obligatia de a participa cu o echipa in LIGA I, fara drept de promovare, conform deciziilor Biroului Federal. Echipa va fi inscrisa in campionat sub denumirea clubului care detine locul in LNBF si va putea adauga unul/doua nume in concordanta cu asocierea cu eventuali parteneri. Aceste echipe vor fi denumite in continuare “echipe satelit”. 


CSU Alba Iulia s-a retras din LNBF în luna septembrie cu mult după data limită a înscrierilor în Liga I, astfel că orice modificare privind statutul echipei satelit nu ar fi putut opera.  Ca urmare a acestor texte de regulament formația CSU Alba Iulia nu are dreptul de a participa în ediția 2017/2018 a Ligii Naționale de Baschet feminin, acesta fiind si motivul pentru care Federația Română de Baschet nu a anunțat nimic oficial cu privire la viitorul grupării CSU Alba Iulia în prima ligă. 

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA
    Este corect !!!

    cu 6 ani în urmă (23.07.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!