Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

EXCLUSIV. Destiny Williams revine în LNBF

Eduard Popa

Eduard Popa
20.01.2019

Williams va îmbrăca din nou echipamentul galben-albastru

Fostă componentă a CSM Satu Mare în sezonul 2017/2018, Destiny Williams se reîntoarce în Liga Națională de Baschet feminin. Conform surselor noastre, sportiva de origine americană a ajuns la o înțelegere până la finalul actualului sezon cu FCC ICIM Arad și va sosi miercuri în România. Aceasta o va înlocui pe Leeza Burdgess la gruparea arădeană.

Absolventă a Universității din Baylor, Williams nu se află la primul contact cu ICIM Arad. Pivotul ce măsoară 1.85m a debutat în Europa la gruparea galben-albastră în sezonul 2013/2014 înregistrând cifre impresionante de 16.5 puncte cu 12.7 recuperări pe meci. A urmat un sezon în Ungaria la Peac-Pecs, unde a debutat și în EuroCup. Williams a avut medii de 12.4 puncte și 11.4 recuperări în EuroCup fiind a 4-a recuperatoare a competiției.

Cel mai bun sezon l-a înregistrat în 2016/2017 când a debutat în Spania pentru Hola Madrid. În 9 meciuri, Williams a adunat o medie de 18.6 puncte și 12.8 recuperări pe meci. Prestația bună i-a adus un transfer în Coreea de Sud unde a fost a 3-a marcatoare a competiției cu 15.1 puncte pe meci și a doua recuperatoare cu o medie de 10.9 recuperări pe meci.

Sezonul 2017/2018 a regăsit-o în România, la CSM Satu Mare, unde încasa 10.700 USD lunar, însă Destiny a disputat numai cinci jocuri pentru formația din vestul României, suficient pentru a înregistra, din nou, statistici impresionante: 16.6 puncte pe meci respectiv 10 recuperări per meci. Pivotul american a lăsat Satu Mare pentru a reveni în Coreea de Sud. Americanca a jucat 26 de meciuri pentru Woori Bank în ediția precedentă a campionatului. Are în jur de 21 de minute jucate pe meci, cu medii de aproximativ 7,9 puncte și 6,6 recuperări. A fost de trei ori în double-double și a înscris între 2 și 15 puncte în cele 26 de meciuri.

Actualul sezon a regăsit-o în Puerto Rico, la formația Atenienses de Manati, însă a avut problemele medicale, izbutind să evolueze în doar 3 meciuri adunând medii de 10.7 puncte și 7.3 recuperări. Ultimul meci oficial pentru noua achiziție a FCC ICIM Arad a avut loc pe 14 octombrie 2018.

Rămâne de văzut cum vor răspunde pe piața transferurilor și celelalte echipe din Liga Națională de Baschet feminin.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!