Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

EXCLUSIV. Dinamo București va aborda sezonul 2017/2018 doar cu jucători autohtoni

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
17.08.2017

Dinamo București va aborda sezonul 2017/2018 al Liga Națională de Baschet Masculin cu un lot format în exclusivitate din jucători români. Echipa va fi pregătită în contonuare de Eurgen Ilie, tehnicianul care a încheiat și stagiunea 2016/2017 pe banca formației din Ștefan Cel Mare. Dinamo a început pregătirile pentru noul sezon. Total Baschet a stat de vorbă cu antrenorul Eugen Ilie, cel care a explicat ce se va întâmpla în acest sezon cu formația bucureșteană.

Eugen Ilie promite că noul proiect de la Dinamo nu va fi un eșec, așa cum s-a întâmplat la alte echipe atunci când s-a mizat doar pe jucători autohtoni. Tehnicianul român spune că echipa își poate trasa un singur obiectiv în acest sezon, și anume evitarea retrogradării:

„Am început deja antrenamentele, la fel ca celelalte echipe. Echipa este formată doar din români, majoritatea tineri, dar și cu doi trei jucători mai experimentați, care să poată să-i tragă după ei. Avem posibilitate de a aduce câțiva jucători străini în iarnă, în funcție de posibilitățile materiale. Dacă treaba se face cum trebuie, adică tot ce înseamnă preparator fizic, antrenori secunzi, kinetoterapeut și susținătoare de efort, va fi un proiect foarte interesant. Cu siguranță nu va semăna cu un proiect gen Constanța, de acum câteva sezoane.

Obiectivul este cu siguranță salvarea de la retrogradare. Eu garantez că toți jucătorii or să moară pe teren și să se bată cu oricine. Bineînțeles să păstrăm proporțiile, nu putem să ne batem cu Domercant de exemplu. Exemplu de teren de dăruire, luptă și spirit de echipă o să se vadă. Cu siguranță noi acolo tindem și dacă toate acestea se întrunesc eu zic că ne putem salva de la retrogradare.”

Fost jucător în prima divizia a României, Eugen Ilie spune că pentru echipa sa va fi foarte greu în acest sezon din punct de vedere mental, mai ales că au un start de campionat în fața echipelor cu pretenții. Totuși, antrenorul este convins că echipa va arăta dăruire și spirit de luptă pe parchet. O problemă pentru Dinamo este accea că nu a reușit să-și fixeze încă partide de pregătire cu echipe din prima ligă:

„Va fi foarte greu în primul rând mental. Acolo lucrez cu ei de la început și vreau să le explic că nu ne interesează care este scorul de tabelă, că o să fie și mai rele și mai ușoare. Ideea e că noi trebuie să ne atingem scopul și să arătăm că jucătorul român poate să zică ceva. Cred că au înțeles și sunt sigur că nu o să vedem pe cineva care să întoarcă spatele la vreo minge sau la vreun contact sau la vreo bătăie. Va fi un început foarte greu având în vedere că am început cu formare echipei mai târziu și nu am putut intra cu nicio echipă în contact până în momentul de față cu o echipă de primă ligă pentru meciuri amicale. Plus că primele trei meciuri vor fi cu primele trei clasate din sezonul trecut, dar la noi este bătăie lungă și nu ne uităm din aproape în aproape.”

Eugen Ilie spune că există posibilitatea de a schimba macazul pe parcursul sezonului dacă lucrurile se vor îndrepta într-o direcție greșită. El a explicat și cum s-a ajuns la acest proiect și din ce motive nu s-a dorit aducerea jucătorilor străini având în vedere bugetul cu care se pleacă la drum:

„Dacă acest proiect se va duce într-o direcție proastă, cu siguranță la un moment dat se va schimba ceva. Cu un buget la un sfert decât ultimul buget din prima ligă, puteam să alegem două chestii, să aducem cinci americani și să pierdem la fel toate meciurile sau poate să câștigăm unul în plus, ori să dăm șansa unor jucători români să demonstreze. Eu nu am fost omul care să nu ofere șanse românilor. Nu am vrut americani care să vină să-și facă statistică. Prefer niște copii care să muncească.”

Contractele jucătorilor care au început pregătirea pentru noul sezon cu Dinamo nu au fost încă finalizate. În momentul în care acestea se vor concretiza, clubul va anunța și componența lotului.

16 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea adrian.or :

    adrian.or
    Altfel spus: Dinamo Bucuresti este prima echipa retrogradata din sezonul 2017-2018.

    cu 6 ani în urmă (17.08.2017)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Mda
      Eu aveam emotii ca se vor inscrie... In cazul in cre vor termina campionatul, avem deja prima retrogradata.

      cu 6 ani în urmă (17.08.2017)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Deja
      ...si primele opt sunt destul de clare.

      cu 6 ani în urmă (17.08.2017)
    • CSM CSU Oradea adrian.or:

      adrian.or
      Nu vreau sa fiu malitios, are si Ilie dreptatea lui, Baia Mare i-a avut pe Tohatani si Dohi si au adus americani care nici macar statistica nu si-au facut, dar proiectul asta e cam sinucidere. Sper din tot sufletul sa imi demonstreze contrariul.

      cu 6 ani în urmă (17.08.2017)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Mda
      Are dreptate la partea cu sansele jucatorilor romani, ca altfel realizam cu totii ca nu pot emite pretentii de nici un fel. Nici macar cu americani veniti pe 1000 de dolari in iarna...

      cu 6 ani în urmă (17.08.2017)
    • BC CSU Sibiu Markus:

      1-8
      @gyke, care sunt cele 4 echipe care nu prind play-off-ul? Momentan ultimele doua clasate par a fi Dinamo si Galati. Timba si Iasi au transferat ceva jucatori straini, poate au avut noroc. In plus, Bogdan Popescu va avea o contributie importanta la Timba.

      cu 6 ani în urmă (17.08.2017)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      9-12
      Timba, Iasi, Galati. Da au transferat, dar nu e suficient ca sa se masoare cu celelate 8. Timba s-ar putea sa produca cateva surprize, dar nu mai mult. Apoi, de dragul discutiei, Muresul nu ma impresioneaza prea mult, sub panou imi par firavi, Reed e deja o cauza pierduta, inlocuitorul lui Hargrove e doa ok. Nici Timisoara, care a mers pe cartea omogenitatii, nu ma sperie prea tare. Craiova a schimbat intreaga echipa inclusiv antrenorul, vor avea probleme de omogenitate, cel puti pana in iarna. Pitestiul imi place, dar ei tot timpul au inceput tare, dar cumva se sting pe parcurs. Cluj, Steaua si Oradea raman principalele pretendente si anul asta.

      cu 6 ani în urmă (17.08.2017)
    • BC CSU Sibiu raz:

      Omogenitate
      De lipsa omogenitatii nu va duce dorul nici o echipa :). Practic, toate echipele au in angrenaj jucatori noi. Nici una nu se poate spune ca si-a pastrat un schelet din sezonul trecut ...

      cu 6 ani în urmă (19.08.2017)
    • CSM CSU Oradea Oldtimer:

      Subscriu
      Mi-ati luat postarea din tastatura, ca sa zic asa.
      Acesta va fi atributul / dezideratul principal -
      omogenitatea...de fapt reusita de a promova un joc de echipa care sa puna in valoare, la maximum, potentialul jucatorilor.
      In aceasta situatie, staff-urile tehnice vor fi la presiune maxima (fani & sponsori ) si vom asista, in paralel, si la o competitie a acestora.
      Este clar ca nimic nu va mai semana cu ultimele 2 sezoane, in care am avut parte de un evident suflu nou, post erei Asesoft, sesizabil in calitatea competitiei si spectacolului sportiv.
      Disertatiile, comentarile, polemica pe acest forum vor atinge, in mod cert, cote maximale (sper din tot sufletul ca tonul si exprimarile sa ramana in limitele bunului simt, daca avem pretentia ca cineva sa si tina cont de ele...)
      Cred ca va fi sezonul cu cele mai multe asteptari, din toate punctele de vedere, si sper sa ne bucuram de BASCHET....TOTAL...

      cu 6 ani în urmă (19.08.2017)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @raz
      Agree to disagree. Diferentele intre schimbarile operate de echipele cu ambitii sunt mari. Craiova a schimbat tot (antrenor + jucatori), iar TM apropape nimic. Intre aceste extreme sunt celelalte echipe, cu proportii diferite; pentru mine, daca te uiti in componenta loturilor, poti vedea un schelet clar pastrat de anul trecut la Cluj, Oradea, Steaua, Mures. La Pitesti si la Sibiu trebuiau operate niste schimbari, iar si aici ce trebuia pastrat s-a pastrat. Deci problema omogenitatii va fi foarte diferita de la caz la caz. In fine, vom vedea cat de importanta va fi in 2 luni.

      cu 6 ani în urmă (20.08.2017)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    ...
    E prematur pt astfel de discuții. Încă se vor mai face transferuri și apoi vor fi mulți jucători noi care nu știm cum vor arata. După mine, lăsând Clujul deoparte, Oradea și Steaua sunt puțin înaintea Pitestiului. Ar urma cam pe același nivel Timișoara, Sibiu și Mureș. Craiova va fi o necunoscuta totala și poate fi oriunde intre cele 4 și Pitești. Sa vedem cand se vor completa loturile.

    cu 6 ani în urmă (18.08.2017) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș Geza :

    Eugen Ilie - Dinamo
    Ocazie unică pentru mulți tineri români. Antrenor și conducere cu sânge în instalație. Dacă regulamentele au fost făcute pentru a crește valoarea de piață a jucătorilor români apropiați de FRB, atunci este jale. Dacă a fost făcută pe bune, cu tot ceea ce însemană infrastructură, educație, nutriție, antrenor priceput, este minunat. Voi fi fan Eugen Ilie și Dinamo. Odată va sosi timpul pentru a începe ceva. Dacă nu vom apuca acele timpuri, ne vom trezi și cu măturători de stradă din Nigeria, cu electrician din Suedia, cu sef bucătar din Italia, etc... Poate va veni timpul. Dacă totul este doar de fațadă, comentariul meu nu-și are rostul. Poate nici așa.Poate și FRB va avea odată un plan pe termen mediu, doamne ajută petermen lung. ( Performbaschet nu se pune !!! )

    cu 6 ani în urmă (18.08.2017)
    • BC CSU Sibiu csv:

      Fosta Lele si s-a dus!
      Trezeste-te! Nationalismul,...vremuri apuse.
      Ce masina conduci, cu ce pix scrii, ce tel ai,....??? Si orice altceva folisesti sunt toate romanesti?
      Daca da, atunci imi pare rau de tine. O viata ai.....
      Daca nu, inseamna ca esti patriot doar cu ce-ti convine.
      Sefi bucatari italieni avem, ...restul in curand.
      Iar "sange in instalatie" eu citesc "nu au bani"
      Ar fi ceva ca FRB sa impuna o regula " cazul in care o echipa aliniaza doar jucatori romani, implicit adversarii sunt obligati sa faca acelasi lucru" . Oare ar fi in regula ?
      Sunt convins ca toti antrenorii vor da minute jucatorilor romani in meciurile cu Dinamo.
      Cred ca FRB prin regulamentul de acum aduce un sprijin important jucatorului roman.

      cu 6 ani în urmă (19.08.2017)
    Raspunde
  • tzontzolino :

    pacat
    E bine macar ca s-au inscris. Parca in fiecare an avem cate o echipa de umplutura care sa adune din romanii lasati pe liber gratie regulii U23.

    cu 6 ani în urmă (18.08.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe smilu :

    Felicitari!!!
    Succes proiectului, pentru mine este ceea ce imi doresc cu romanii, in general. Multumesc! = va pretuiesc!

    cu 6 ani în urmă (21.08.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe smilu :

    Felicitari!!!
    Succes proiectului, pentru mine este ceea ce imi doresc cu romanii, in general. Multumesc! = va pretuiesc!

    cu 6 ani în urmă (21.08.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!