Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Ecaterina Armanu rămâne la Phoenix Constanța

Andreea Vlase

Andreea Vlase
12.09.2018

Phoenix Constanța a anunțat continuarea colaborării cu Ecaterina Armanu. Extrema de 18 ani a jucat alături de Phoenix în Liga 1 în sezonul trecut, iar în această vară a reprezentat clubul în turneele din prima ediție a LN 3x3.

Ecaterina Armanu s-a alăturat celor de la Phoenix Constanța în primul an când au avut echipă de senioare. Aceasta a contribuit la clasarea pe locul secund în Liga 1. La turneul de promovare a avut medii de 25:11 minute în cele trei partide, 4.3 puncte, 3.7 recuperări, 1 assist, 1 turnover și 1.7 intercepții. A jucat pentru clubul constănțean și în Liga Națională de 3x3, în trei turnee. Phoenix a încheiat pe 4 la turneul final.

Extrema care va împlini 19 ani în luna noiembrie a evoluat în stagiunea 2016-2017 în Marea Britanie, la Barking Abbey London Lions. Conform statisticilor eurobasket.com, Armanu a evoluat în 13 meciuri din campionatul britanic, cu medii de 5.9 puncte, 1.1 recuperări și 0.8 pase decisive, în 16.6 minute. Conform statisticilor de pe siteul federației, extrema a debutat în Liga Națională în sezonul 2013-2014, alături de Olimpia CSU Brașov. În două sezoane a strâns 18 meciuri în primul eșalon. A jucat pentru CSU Brașov în campionatele de junioare, având în palmares un titlu și alte medalii la diverse categorii.

Ecaterina Armanu a făcut parte din lotul naționalei U20 care s-a clasat pe locul 4 la Campionatul European, Divizia B, din această vară. A fost una din cele mai constante tricolore. În 7 meciuri a avut  medii de 9.3 puncte, 3.4 recuperări și 0.7 pase decisive în 31.6 minute. A încheiat turneul de la Oradea cu 43,6% la aruncările de la distanță.

Phoenix Constanța va juca vineri și sâmbătă două meciuri de pregătire pe terenul campioanei ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, ambele de la ora 20. Constănțencele debutează în Cupa României în dubla cu Universitatea Cluj-Napoca, în 26 și 29 septembrie. Elevele lui Predrag Stanojcic au fost repartizate în grupa valorică B, din prima fază a Ligii Naționale. În prima etapă vor juca pe propriul teren cu Rapid București, în 6 octombrie.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!