Stiri

Echipa de start a Conferinţei de Est pentru All Star Game NBA 2016

Eduard Popa

Eduard Popa
22.01.2016

all-star-game-2016

Joi seara s-a încheiat votarea pentru All-Star Game-ul NBA 2016. Astfel s-au anunţat cele două echipe care vor lua startul la cel de-al 65-lea All Star Game din NBA.

 Cel mai votat jucător în Conferinţa de Est a fost cvatruplul MVP al ligii, LeBron James.  Cu peste 1,1 milioane de voturi, LeBron James (25,1 puncte, 7,2 recuperări, 6 pase decisive pe întâlnire) va ajunge pentru a 12-a oară în 13 sezoane în All Star Game.

Acesta va fi însoţit în frontcourt-ul Estului de alţi doi jucători ce joacă poziţia 3, ambii reveniţi după două accidentări grave sezonul trecut. Paul George are un sezon de excepţie pentru Indiana Pacers, cu medii de 23,7 puncte pe meci, 7,4 recuperări şi 4 pase decisive, reuşind să revină după fractura suferită în vara anului 2014 în cantonamentul naţionalei SUA.

De asemenea, Carmelo Anthony a reuşit să devină în această stagiune un lider pentru New York Knicks, care până în acest moment are 22 de victorii din 44 de întâlniri (tot sezonul trecut au avut 17 victorii). Melo a adunat în 40 de partide 21,7 puncte pe meci, 7,4 recuperări şi 4 pase decisive pe întâlnire, ceea ce reprezintă performanţa carierei pentru el la acest capitol. Va fi cel de-al nouălea All-Star Game pentru Carmelo.

Anthony (567,348 de voturi) l-a depăşit cu numai 380 de voturi pe Pau Gasol (566.968 voturi) pentru un loc de starter în echipa Estului.

În backcourt-ul Estului Dwyane Wade a obţinut cele mai multe voturi. Triplul campion NBA a arătat numeroase momente de strălucire pentru Miami (23-20), reuşind medii de 18,1 recuperări, 4,6 pase decisive şi 4,1 recuperări. La fel ca LeBron, Wade se va afla la al 12-lea All Star Game în 13 sezoane.

Flash va fi acompaniat de Kyle Lowry. Acesta a reuşit pe ultima sută de metri să îl depăşească pe Kyrie Irving, strângând medii de 20,9 puncte pe meci (career high), 6,5 pase decisive şi 5 recuperări. Toronto Raptors are până acum un sezon excelent, adunând 27 de victorii şi 15 înfrângeri, graţie cărora se află pe locul doi în Est. Iar Lowry are o mare "vină" pentru această prestaţie.

Kyrie Irving, Jimmy Butler şi John Wall au fost cei trei jucători care au completat top 5-ul în backcourt-ul Estului şi vor spera să prindă All-Star Game pe lista de rezerve, ce vor fi votate de antrenorii NBA săptămâna viitoare.

Cel de-al 65-lea All Star Game din istorie se va juca la Toronto, duminică, 14 februarie.

Pentru echipa Conferinţei de Vest, accesaţi AICI.

*foto: facebook NBA

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate