Stiri

Echipa de start a Vestului pentru All-Star Game NBA 2016

Eduard Popa

Eduard Popa
22.01.2016

Vest-all-star-game2016

După ce s-a trecut de jumătatea sezonului 2015-2016 din NBA, am aflat şi care vor fi echipele de start de la All Star Game 2016.

Astfel, în echipa Conferinţei de Vest Kobe Bryant a obţinut cele mai multe voturi (1.891.614) şi va fi titular în frontcourt-ul Echipei Vestului. Considerat al doilea cel mai bun Shooting Guard din istorie după Michael Jordan, Bryant se va retrage după acest sezon, lăsând în urmă o carieră de invidiat, fapt pentru care a fost votat masiv de fanii NBA. În stagiunea actuală Kobe a adunat o medie de 16,3 puncte în 36 de partide, evoluând pe poziţia 3.

Acesta va fi însoţit în frontcourt de Kevin Durant, care se va afla la al 7-lea All Star Game consecutiv. KD are o revenire de excepţie după multiple operaţii suferite sezonul trecut şi a adunat medii de 26,5 puncte, 7,8 recuperări şi 4,4 pase decisive pentru Oklahoma City Thunder, care a strâns până acum 32 de victorii şi 12 înfrângeri.

Ultimul component din frontcourt-ul Vestului este fostul MVP al finalei din 2014, Kawhi Leonard. Votat Jucătorul Defensiv al sezonului trecut, Leonard a reuşit un progres vizibil din punct de vedere ofensiv în această stagiune şi a strâns până acum 20,1 puncte şi 7 recuperări pe meci, reuşind astfel să obţină prima sa selecţie în All-Star Game.

Cei trei au fost urmaţi în clasamentul voturilor pentru frontcourt-ul Vestului de Zaza Pachulia (Dallas Mavericks, 10,1 puncte, 10,8 recuperări pe meci), georgianul fiind votat intens de conaţionalii săi, şi de Draymond Green, liderul acestui sezon la capitolul triple-double şi poate cel mai important jucător din angrenajul campioanei Golden State Warriors. Titular sezonul trecut, Blake Griffin a obţinut doar locul 6 din partea fanilor, fiind absent mult timp din cauza accidentărilor.

În backcourt MVP-ul ligii şi cel mai bun marcator din acest sezon (29,9 puncte pe meci), Stephen Curry a strâns peste 1.604.325 de voturi şi obţine un loc de starter în ASG pentru a treia oară consecutiv. Alături de Curry i se va alătura în backcourt-ul Vestului MVP-ul All-Star Game-ului din 2015, Russell Westbrook. Conducătorul de joc al lui OKC are din nou un sezon formidabil, cu 24 de puncte pe meci, 9,8 pase decisive, 7,1 recuperări şi este liderul ligii la capitolul intercepţii (2,5 pe meci).

Chris Paul, Klay Thompson şi James Harden le-au urmat celor doi în votul pentru poziţia de fundaş în echipa Vestului.

All-Star Game-ul NBA din 2016 se va desfăşura pe 14 februarie la Toronto. Rezervele pentru acest meci vor fi anunţate peste o săptămână.

Vezi echipa Estului AICI. 

*foto: facebook NBA

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!