Stiri

Echipe de top din Europa și-au anunțat oficial prezența în sezonul 2017-2018 din Basketball Champions League

Radu Bărăian

Radu Bărăian
21.06.2017

Nume importante de pe întregul continent continuă să-și anunțe în mod oficial prezența în ediția 2017-2018 a Basketball Champions League, competiție în care s-a înscris și campioana României, U-Banca Transilvania, însă echipă care mai mult ca sigur va fi nevoită să dispute cel puțin un tur preliminar. 

În ultimele zile și săptămâni echipe de top din campionatele de top ale Europei și-au anunțat prezența în competiție. Startul a fost dat de campioana en-titre din Basketball Champions League, Iberostar Tenerife, aceasta fiind urmată de alte 3 echipe din Spania și anume UCAM Murcia, Movistar Estudiantes și Divina Seguros Joventut. Franța în schimb trimite finalistele din întrecerea internă, Elan Chalon și SIG Strasbourg, respectiv medaliata cu bronz în ediția precedentă a BCL, AS Monaco, dar și Nanterre 92Noua campioană a Italiei, Umana Reyer Venezia, dar și Sidigas Avellino și Dinamo Sassari, sunt echipele italiene care s-au înscris deja în competiție, urmate de reprezentantele Greciei, AEK Atena, Aris Salonic și PAOK Salonic.

De asemenea, pe lângă U-Banca Transilvania Cluj, campioana României din 2017, alte 7 campioane de pe Bătrânul Continent s-au înscris la rândul lor în sezonul 2017-2018 din Basketball Champions League: Olimpija Ljubljana (Slovenia), Stelmet Zielona Gora (Polonia), CEZ Nymburk (Cehia), Tsmoki Minsk (Belarus), Bakken Bears (Danemarca), Donar Groningen (Olanda) și Keravnos Nicosia (Cipru). 

Cea de-a doua ediție a Basketball Champions League se anunță una și mai puternică decât prima cu multe nume sonore din baschetul european la start. Anul acesta se vor disputa 3 tururi preliminarii, la capătul cărora 8 echipe se vor alătura în faza grupelor celor 24 de formații calificate direct în faza grupelor din sezonul regulat. Până în data de 11 iulie vom afla cu siguranță din ce fază va începe U-BT Cluj competiția, dată la care este programată tragerea la sorți pentru meciurile din preliminarii. 

 

*Foto: basketballcl.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!