Stiri

Ediția 2013/14 a LNBM este compromisă de la start - Nu se retrogradează

Adrian Micinic

Adrian Micinic
10.09.2013

Luni (09.09), FR Baschet împreună cu largul concurs al unor echipe (chiar nu are rost să le nominalizăm, se știu ele foarte bine), baschetul românesc a mai primit o lovitură. Pe scurt: este vorba despre faptul că în sezonul 2013/14 nicio echipă nu va retrograda.

Așa cum TotalBaschet a anunțat încă din momentul retragerii echipei CSȘ Giurgiu, s-a ajuns la situația în care nici măcar o echipă nu va retrograda. Cu alte cuvinte nu vor exista emoții în zona inferioară a clasamentului. Ce înseamnă acest lucru?

Lipsa existenței oricărei urme de concurență va conduce la situația în care echipele aflate în zona inferioară a clasamentului într-un punct al sezonului în care nu vor mai avea șanse realiste de a juca playoff, să renunțe la luptă, poate chiar să concedieze străinii și jucătorii de valoare cu scopul de a evita cheltuielile. Adică vor trage linie pe 31 martie. Pentru că din moment ce nu se retrogradează nu există nici playout. Ar fi bani aruncați pe geam să se joace un turneu care nu are nicio miză.

Desigur, jucătorii nu vor câștiga bani pe lunile aprilie, mai și iunie. Dar cel mai grav este că publicul nu va avea posibilitatea să se bucure de prea mult baschet. Sezonul oficial începe în 21 septembrie și pentru șase echipe se va termina pe 5 aprilie. Adică vor vedea baschet șase luni și jumătate.

Nu mai vorbesc despre faptul că prin retragerea târzie, publicul din orașele în care se mai joacă baschet nu va avea același număr de meciuri precum atunci când și-a cumpărat abonament. Adică suporterul este în pierdere din acest motiv.

Întrebarea firească într-un sport finanțat de la stat aproape în fiecare oraș este cât de rentabil e pentru municipalitate și consilii să cheltuie o grămadă de bani pentru un sezon concentrat pe o jumătate de an?

În fine, așa cum am spus nu voi nominaliza conducătorii echipelor care au fost de acord cu ideea de a nu se retrograda în acest sezon, dar vă pot spune că printre ei se numără (cel puțin) un președinte de club căruia îi place să susțină că el vrea performanță și care ori de câte ori are ocazia se dă rotund cu proiectele sale, dar mai ales spune că toți angajații săi sunt aleși pe sprănceană, dă lecții altor manageri și președinți. Numele oricum nu contează. El cu siguranță va continua să predea lecții. La asta se pricepe. Dar nu i-ar strica să și pună în aplicare ceea ce ‘propovăduiește’.

FR Baschet este din nou acoperită de regulament. Așa că nu are niciun rost să mai vorbim despre acest for.

3 comentarii la aceasta stire:
  • CSU Asesoft Ploiești ZZZ :

    Pacat!
    In baschetul romanesc anul asta te bati la titlu si anul urmator retrogradezi sau se desfiinteaza echipa! Pacat ca nu exista investitii consistente care sa tina mai mult de unul-doua sezoane... Si pacat ca oamenii nu realizeaza ca acest sport este mult mai spectaculos decat fotbalul. E drept, poate nu naste si atatea pasiuni, dar merita promovat si se merita investit. Aici cu 1 milion de euro ajungi departe, poate chiar si in europa. La fotbal te chinui chiar si in liga 2...

    cu 10 ani în urmă (10.09.2013) Raspunde
  • zapacitu79 :

    :)))))
    sa inteleg "ca clujul" s-a asigurat ca nu are emotii cu retrogradarea anul asta? :)))) naspa daca cristescu a ajuns in aceeasi oala cu toma, vulc si compania.

    cu 10 ani în urmă (10.09.2013) Raspunde
  • tzontzolino :

    management prost
    E si managementul prost!
    In primul rand se putea face sistemul cu 3 partide (tur,retur,neutru).
    Al 2lea rand se pot gandi la economisire prin primsa de parteneriat. Adica Pitesti merge la Oradea. Joaca acolo apoi merge la Timisoara ca sa nu mai faca acelasi drum inca o data. Jucau 2 deplasari corect. Oradea gazduia pe Pitesti pana la partida cu Timisoara, iar Oradea dupa meciul cu Pitesti venea la Pitesti pentru a juca cu Bucuresti si Chiajna (100km maxim Pitesti-Chiajna). Pitesti acum o caza pe Oradea. In camera unde sta Ulmer va sta Tibirna si tot asa, se mergea schimb pe schimb si sigur se ieftineau niste bani.

    cu 10 ani în urmă (10.09.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate