Stiri Vulturi

Editorial. Palmaresul jucătorilor Croației învinși de „Vulturi”

Bogdan Isăilă

Bogdan Isăilă
25.02.2018

croatia romania baschet preliminarii

România a reușit o victorie istorică în fața Croației. „Vulturii„ s-au impus la Zadar cu scorul de 58-56 și au două victorii în preliminariile FIBA Basketball World Cup 2019. În ciuda succesului, multe voci, avizate sau nu, au afirmat că ex-iugoslavii s-au prezentat cu linia a 3-a la jocul cu România. Lipsit de vedetele din NBA și Euroligă, Ivica Skelin a format totuși un lot de jucători cu multe trofee la activ. Mai jos vă prezentăm referențele din cariera fiecărui jucător care a înfruntat România la Zadar.

Hrvoje Peric, cel mai bun jucător al Croației în fața României, este campion al Italiei în 2017 cu Umana Reyer Venezia. În 2015 el a fost ales în All Star Game-ul din Italia. Peric are un sezon la activ și în Euroligă, la Unicaja Malaga în sezonul 2011-2012.

Luka Zoric a fost cel mai titrat jucător al Croației în meciul cu România. Pivotul este de două ori campion al țării natale și campion al Turciei cu Fenerbahce în 2014. El a fost desemnat MVP al Ligii Adriatice în 2011. Cibona Zagreb, Union Olimpija Ljublijana, Braunschweig, Unicaja Malaga, Fenerbahce, Cedevita și Sevilla sunt principalele repere din cariera jucătorului ajuns la 33 de ani. Zoric a jucat 6 sezoane în Euroligă cu cifre 8.8 puncte și 4.1 recuperări pe meci.

Miro Bilan, pivotul lui SIG Strasbourg, are un palmares bogat în țara natală. El este de 4 ori campion în Croația și de 5 ori câștigător al cupei în perioada 2011-2017 cu Cedevita Zagreb. Bilan evoluează acum în FIBA Champions League, sub comanda lui Vincent Collet.

Filip Kruslin este și el campion al Croației, chiar în 2017, alături de Cedevita. Fundașul a câștigat și două cupe ale țării proprii și de asemenea are o participare la EuroBasket cu Croația.

Dominik Mavra a câștigat Liga Adriatică în 2014, iar în sezonul precedent a câștigat Cupa Macedoniei, competiție în care a fost desemnat și MVP. Fundașul evoluează în această perioadă la Lietkabelis.

Fran Pilepic este și el un jucător cu multe trofee la activ. El este de două ori campion al Croației și de două ori campion al Bosniei. El are un sezon jucat în Euroligă.

Ante Delas a câștigat la rândul său este de două ori campionatul Croației.

Luka Babic a câștigat de 4 ori campionatul în Croația și tot de atâtea ori și cupa. Acum a făcut pasul în străinătate și evoluează în Germania la Ratiopharm Ulm.

Zeljko Sakic, jucătorul de la U BT Cluj-Napoca, este de ori campion în Bosnia cu Siroki, dar și în Bulgaria cu Lukoil Academic Sofia. Extrema de forță și-a adăugat de curând în palmares și o Cupă a României.

Karlo Uljarevic, mezinul echipei din meciul cu România, și Ivan Buva sunt singurii jucători fără trofee importante la activ dintre cei care au reprezentat Croația în meciul cu România.

Așadar, jucătorii Croației care au întâlnit România au la activ titluri de campioni câștigate în Italia, Turcia, Bosnia, Bulgaria și bineînețels foarte multe în țara natală.

Drept urmare, este victoria României de pe terenul Croației una cu care putem să ne lăudăm? 

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!