Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Editorial. Pavel, Trey și importanța celui de-al șaptelea stranier

Eduard Popa

Eduard Popa
18.04.2018

pavel marinov ziegler

CSM Steaua Eximbank a trecut de CSU Sibiu, scor 77-73, în etapa a șaptea a Top 6 din Liga Națională de Baschet Masculin.

Steliștii veneau după două victorii dificile obținute în deplasare pe terenul altor două contracandidate, scor 82-68 cu CSM CSU Oradea și 99-94 după două reprize de overtime cu U-BT Cluj-Napoca. Mai mult, în duelul din Sala Horia Demian, Jonte Flowers a suferit o mică accidentare și pentru a nu risca, Jukka Toijala a decis să îl folosească împotriva Sibiului pe Pavel Marinov. Internaționalul bulgar i-a răspuns tehnicianului finlandez cu una dintre cele mai bune partide ale sale.

Marinov a avut 16 puncte, cu 5/7 de la 2 puncte și 6/8 de la libere, obținând și 9 faulturi! Marinov a atacat de mai multe ori inelul și a profitat de missmatch-urile cu Marcel Davis sau Radu Paliciuc.

„Pavel a jucat grozav. A avut și un match up bun contra Sibiului. L-am încurajat să atace inelul. Cred că a fost un plus pentru noi faptul că el era odihnit și a putut fi cel mai fresh jucător de pe parchet în acest meci”, a spus Toijala pentru Totalbaschet, la sfârșitul partidei.

Faptul că Steaua s-a putut baza în ultimele săptămâni pe 14 jucători la antrenamente se vede foarte mult în jocul „roș-albaștrilor”, care încep să își găsească ritmul pentru playoff.

Prestația lui Marinov arată încă o data importanța unui al șaptelea (sau chiar al optulea) stranier. Străinii care nu mai prind lotul pentru meciuri sunt mereu disponibili în funcție de match-up-uri, forma de moment a coechipierilor sau accidentări.

Un alt caz de al șaptelea stranier care a avut o prestație excelentă a fost cel al lui Trey Ziegler. Americanul a reprezentat surpriza lui Mihai Silvășan în partida câștigată în compania lui CSM CSU Oradea, scor 89-74. El a jucat 17:41 minute, timp în care a adunat 17 puncte și 5 recuperări, cu 8/12 din acțiune, după ce l-a trecut pe bară pe Lassan Kromah. De altfel Ziegler fusese adus special pentru acest rol în ultima zi de transferuri.

De asemenea, necesitatea unui al șaptelea stranier se vede și în cazul accidentărilor. Jordan Williams aduce un plus de forță și talie pe care Sibiul nu îl avea, în timp ce prestațiile recente ale lui Marcel Davis îi vor da bătăi de cap lui Dan Fleșeriu atunci când îl vor recupera pe Kevin Capers.

De asemenea, CSM CSU Oradea a putut să acopere măcar o parte din pierderi după accidentările lui Zeno și Pasalic tocmai prin luxul de a avea cel puțin încă un jucător străin inactiv în lot.

De cealaltă parte a monedei stă cazul celor de la BCM U Pitești, care după ce că abia îi luaseră pe Jonathan Person și Szabolcs Santa și reușiseră să închege o echipă mai mult decât competitivă, s-au văzut măcinați de accidentări. Matti Nuutinen, Titus Nicoară și Person s-au văzut accidentați, iar antrenorul Hristu Șapera ne-a spus că până la aducerea celor trei jucători de la Mureș (Santa, Person și Kilyen Ors) avea dificultăți să efectueze cum trebuie antrenamentele.

Acestea fiind spuse, rămâne de văzut cum echipele din Top 6 vor reuși să gestioneze lupta din faza a doua a sezonului regulat.

Un alt aspect interesant va fi și lupta din prima rundă de playoff dintre primele două clasate (cel mai probabil CSU Sibiu și U-BT Cluj) care vor întâlni Phoenix Galați și SCM U Craiova, două echipe care se distrează în grupa valorică 7-12 și au timp să clădească o strategie corespunzătoare și să își odihnească jucătorii. Asta în timp ce echipele din Top 6 se macină între ele pentru supremația la finalul sezonului regulat LNBM.

*foto: sportpictures.eu

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    da
    ramane de confirmat teoria prezentata. Adica sa mai prinda meciuri din astea oamenii de pe banca.

    cu 5 ani în urmă (19.04.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!