Stiri

Efectul Hargrove

Paul Olar

Paul Olar
02.03.2014

"U"-BT Mobitelco a reușit sâmbătă seara să spargă ghinionul și să învingă în sfârșit formația BCM U Pitești. Ardelenii s-au impus cu scorul de 87-83, la capătul unei încleștări incendiare, diferența făcându-se în ultimele minute.

Alături de aportul venit din partea fanilor, un punct forte al lui "U" în disputa cu argeșenii a fost calmul afișat în momentele tensionate. Spre exemplu, Ivan Kuburovic și Darius Hargrove au avut "sânge rece" pe final, iar "alb-negrii" și-au putut apăra încă o dată propriul teren. Aș vrea însă să ne oprim la ultimul baschetbalist amintit și să trecem în revistă contribuția sa în confruntarea etapei cu numărul XXI.

Americanul a petrecut pe parchet 36:58 de minute, perioadă în care a totalizat 6/8 din interiorul semicercului, 2/5 de la mare distanță, respectiv 6/9 de la nivelul liniei de libere, pentru un total de 24 de puncte. De asemenea, Hargrove a cules 4 mingi de sub panou, a izbutit 2 intercepții și tot atâtea pase decisive, statisticile sale formând un indice al eficienței de 21. Prestația excelentă a sportivului american a încheiat o seară perfectă la Cluj-Napoca, din moment ce Silvășan și compania au bifat a opta victorie consecutivă.

Trebuie precizat faptul că Darius are parte de un retur superior primei părți a stagiunii. Chiar dacă nu a fost jucătorul cunoscut din perioada Asesoft, Hargrove a rămas unul dintre oamenii de bază ai trupei lui "Bobo" Pintea. Dovadă a importanței fostului campion de la Ploiești în angrenajul clujenilor sunt cele 260 de aruncări consemnate până în prezent. Surprinzător, baschetbalistul în vârstă de 32 de ani atacă mai mult coșul decât Mihai Silvășan, Branko Cuic sau Ivan Kuburovic, fiind marcatorul numărul 1 al transilvănenilor - 16.1 puncte.

În plus, americanul este lider în topul faulturilor primite, cu o medie de 3.3 per partidă. Acestea scot în evidență apetitul dezvoltat pentru faza ofensivă. Dispunând de o tehnică ieșită din comun, drumul lui Hargrove spre coș este adesea oprit la sacrificiu, prin greșeală personală. Nu cred că există suporteri ce să își aducă aminte de un capac memorabil încasat de către "D-Grove", ci mai degrabă remarcăm cu toții calitățile sale.

Deși nu se mândrește o detentă impresionantă, Darius ridică publicul în picioare prin procedeele de mare finețe baschetbalistică. Piruetele ieșite ca la carte, obișnuita fentă de aruncare și capacitatea de a gestiona perfect momentele psihologice din meci, îl fac pe numărul 40 al ardelenilor un adversar de temut.

Ca o concluzie, Hargrove reprezită "arma cu două tăișuri". El are mentalitate de învingător și știe ce înseamnă să te impui în Liga Națională, însă pare tentat să își piardă motivația. Dacă găsește mediul și atmosfera dorită, americanul va confirma negreșit.

*Foto: Andor Marton

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate