Stiri

Elan Chalon, noua campioană a Franței

Radu Bărăian

Radu Bărăian
24.06.2017

Elan Chalon a câștigat pe teren propriu meciul decisiv din finala campionatului Franței cu SIG Strasbourg, scor final 74-65, reușind astfel să-și adjudece cel de-al 2-lea titlu național din istorie. De cealaltă parte, situația celor de la Strasbourg este una incredibilă, având 5 finala jucate în ultimii 5 ani, însă toate au fost pierdute. 

Meciul decisiv din ultimul act a fost unul extrem de echilibrat în primele 3 sferturi, cele două formații fiind umăr la umăr pe parcursul celor 30 de minute. Scorul pe sferturi în primele 3 secvențe au fost 19-18, 15-14 și 12-15. Totuși, din debutul sfertului decisiv, gazdele din Chalon au forțat desprinderea, reușind acest lucru, actul 4 fiind câștigat la 10 puncte diferență, 28-18, iar scorul final era 74-65 în favoarea echipei pregătite de Jean-Denys Coulet.

Cameron Clark cu 14 puncte și 10 recuperări, Jeremy Nzeulie cu 14 puncte, respectiv Lance Harris cu 11 au fost principalii marcatori din tabăra formației învingătoare. De cealaltă parte, remarcații de la Strasbourg a fost Paul Lacombe cu 15 puncte, Jeremy Leloup cu 12 și A.J. Slaughter cu 11. 

Seria ultimului act din „Hexagon” a debutat cu o victorie categorică de partea celor de la Elan Chalon, pe teren propriu, scor 89-75, fiind imediat egalați de Strasbourg, 74-72, în meciul 2 jucat pe terenul celor de la Chalon. Seria s-a mutat la Strasbourg, acolo unde oaspeții au preluat din nou conducerea la general după un meci de infarct, 70-71, însă Strasbourg a salvat finala în meciul 4 cu o victorie 84-78, trimițând seria în meciul decisiv. 

Pentru a ajunge în finală, Elan Chalon a pornit în play-off de pe locul 2, având 27 de victorii și 7 înfrângeri în sezonul regulat. În sferturile de finală, fosta adversară a Mureșului din FIBA Europe Cup a trecut cu 2-0 de Le Portel, în timp ce în semifinală a dispus de Paris Levallois cu 3-1 la general. Echipa pregătită în prezent de Jean-Denys Coulet a mai câștigat titlul național în Franța în anul 2012.

De cealaltă parte, SIG Strasbourg pare a fi ghinionista Franței, având 5 finale jucate în ultimii 5 ani, însă toate 5 au fost pierdute. Parcursul echipei antrenate de Vincent Collet spre cea de-a 5-a finală consecutivă a început cu un loc 4 în sezonul regulat, având 23 de meciuri câștigate și 11 pierdute. Ulterior, în play-off, echipa din Strasbourg a trecut pe rând de Pau Orthez cu 2-1 în sferturi, respectiv ASVEL Lyon cu 3-2 în semifinale. Strasbourg are un singur titlu de campioană în Franța, cucerit în 2005. 

De menționat este că BC Mureș Târgu Mureș a disputat două partide în fața noii campioane a Franței în sezonul 2016-2017, în faza secundă din grupele FIBA Europe Cup, Atunci, Elan Chalon a câștigat ambele dispute, 101-65 în Franța, respectiv 88-66 în „Jungla” din Târgu Mureș. 

*Foto: Facebook Elan Chalon

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!