Stiri

Emanuel Cățe nu a putut evita prima înfrângere pentru UCAM Murcia în grupa A din Champions League

Andreea Vlase

Andreea Vlase
15.11.2018

Emanuel Cățe și-a continuat seria evoluțiilor bune pentru UCAM Murcia, dar nu a putut evita prima înfrângere a echipei în faza grupelor din această ediție a Basketball Champions League. Spaniolii au fost învinși cu 81-80 de MHP Riesen Ludwigsburg. UCAM Murcia a suferit primul eșec, după o serie de 5 victorii în grupa A și ocupă prima poziție.

Partida dintre MHP Riesen Ludwigsburg și UCAM Murcia, din etapa a 6-a a grupelor Basketball Champions League, a fost una disputată, cu 25 de schimbări de lider. Scorul pe sferturi a fost: 21-23, 20-18, 17-23, 23-16. Cel mai mare ecart a fost de 8 puncte pentru iberici, în debutul sfertului patru, dar nemții au revenit.

Spaniolii nu au mai înscris în ultimul minut și jumătate. Lamont Da'Sean Jones a marcat coșul victoriei germanilor cu 26 de secunde rămase din joc, după un turnover al lui Milton Doyle. Acesta a fost jucătorul care a încercat să înscrie la ultima fază pentru UCAM Murcia, dar nu a reușit să găsească drumul spre coș, iar MHP Riesen Ludwigsburg a obținut prima victorie în faza grupelor din această ediție a competiției. Gazdele au condus 5:09 minute, iar oaspeții 26:31 minute.

Emanuel Cățe a intrat de pe bancă și a jucat 27:04 minute. A fost meciul în care românul a petrecut cel mai mult timp în teren în această ediție a Basketball Champions League. Pivotul de 21 de ani și-a îmbunătățit și cel mai bun rezultat în ceea ce privește punctele marcate într-un meci din grupa A. Acesta a înscris 15 puncte după ce a găsit coșul cu 7 aruncări din semicerc din 11 încercate, iar de la linia de fault a avut 1/2. Și-a mai trecut în cont 3 recuperări (2 ofensive/1 defensivă), o pasă decisivă, 4 greșeli personale, 3 mingi pierdute și un capac pentru +12 indice al eficienței. Cu Cățe în teren, UCAM Murcia a avut -1.

Formația spaniolă este pe primul loc în grupa A din Basketball Champions League, cu 11 puncte după cele 5 victorii și o înfrângere. Același bilanț îl are și Sidigas Avellino. În clasament urmează Banvit (10 puncte după 4 succese și 2 eșecuri), Nizhny Novgorod (9 puncte, 3/3), Anwil, Le Mans și Ventspils (toate cu câte 8 puncte, 2/4) și MHP Riesen Ludwigsburg cu 7 puncte (1/5).

UCAM Murcia va disputa următoarele trei meciuri din competiția europeană în deplasare cu Banvit (20 noiembrie), Le Mans (12 decembrie) și Ventspils (19 decembrie).

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!