Stiri

Emanuel Cățe revine în Liga ACB după sezonul excelent reușit la CB Prat

Eduard Popa

Eduard Popa
26.06.2018

emi cate ucam murcia

Emanuel Cățe se întoarce în Liga ACB. Pivotul naționalei României a ajuns la un acord cu UCAM Murcia. Informația a fost confirmată și de club, pe rețelele de socializare.

În stagiunea precedentă Emi a jucat pentru CB Prat, în LEB Oro, acolo unde a fost desemnat cel mai bun tânăr jucător al diviziei secunde din Spania și cel mai bun pivot al ligii. În sezonul 2017/2018 el a jucat 38 de meciuri, cu medii de 10.2 puncte, 8.6 recuperări, 1.6 capace, 0.8 pase decisive și 0.6 intercepții și +18,1 indice de eficiență, în aproape 27 minute pe meci.

Cățe a început baschetul în România, la Dan Dacian București. În vara lui 2013 el a ajuns în Spania, unde a petrecut două sezoane la echipele de juniori ale lui Real Madrid, pentru ca în perioada 2015-2017 să joace în prima ligă spaniolă, La Betis Sevilla.

Murcia a terminat sezonul precedent pe locul 10 în Spania și a reușit calificarea în Final Four-ul Basketball Champions League, unde a obținut medaliile de bronz. Echipa este antrenată de Javier Juarez, tehnician care l-a avut sub comanda sa pe Cățe pe vremea junioratului, când era antrenor la Real Madrid U18 și Real Madrid B. Juarez a preluat pe 21 iunie funcția de antrenor principal la UCAM Murcia.

La Murcia joacă și Charlon Kloof, baschetbalist care face parte din echipa națională a Olandei, cu care Emi Cățe și „Vulturii” urmează să se dueleze joi, la Groningen.

*foto: kiaenzona.com

1 comentariu la aceasta stire:
  • perez :

    Domnilor de la total sport
    Sunteți intr-o mare eroare Emanuel Cate a început și jucat la Dinamo iar înainte sa plece la Real Madrid a trecut puțin prin vestiarul celor de la Dan Dacian ....așa ca mai informați-va înainte sa scrieți ....va faceți de ras ...lumea știe adevarul
    ......sau faceți reclama clubului Dacian

    cu 5 ani în urmă (26.06.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!