Stiri

Emanuel Cațe își continuă cariera în Spania

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
11.08.2017

Emanuel Cațe își continuă cariera în Spania. Tânărul pivot român a semnat cu formația de ligă secundă CB Prat Joventud, după ce în precedentele două sezoane a evoluat pentru Real Betis Sevilla în Liga ACB.

În sezonul precedent Emanuel Cațe a prins 15 partide în prima ligă spaniolă. El a avut medii de 1.8 puncte și 1.8 recuperări pe meci.

În vara lui 2017, Emanuel Cațe a devenit campiona european U20 divizia B alături de România, iar la finalul competiției a fost numit MVP al turneului desfășurat la Oradea și inclus în cvintetul ideal. El a încheiat cu medii statistice de 15.7 puncte, 12.7 recuperări, 2.5 pase decisive, 2.5 capace și 1.5 intercepții. Pivotul a avut procentaje de 60.0% din acțiune și 56.8% de la linia de libere.

Emanuel Cațe s-a format la Real Madrid, echipă la care a evoluat la nivel de juniori. Ultimele două sezoane sportivul român le-a petrecut la Real Betis Sevilla.

În această perioadă Emanuel Cațe se află în lotul României de seniori, care se pregătește intens pentru EuroBasket 2017.

CB Prat Joventud, noua echipă a lui Cațe, a încheiat stagiunea precedentă a LEB Gold pe poziția a 13-a cu un record de 13 victorii și 21 de înfrângeri. Din lotul pentru sezonul 2017/2018 a formației iberice mai face parteBernat Camarasa, Caleb Agada, Alex Campbell, Marc Sese, Gerbert Marti și Marlon Johnson.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!