Stiri Acvile

Acvilele au pierdut ambele jocuri amicale din Germania

Acvilele au pierdut ambele jocuri amicale din Germania

Naționala de senioare a României a jucat în acest weekend două meciuri amicale în deplasare cu Germania. Gazdele s-au impus în ambele partide. Sâmbătă scorul a fost 81-60, cu gazdele dublându-și ecartul în final. A doua partidă a fost mult mai bună pentru Acvile, care au condus și la 12 puncte, dar la final tot nemțoaicele s-au impus, scor 70-67. În al doilea joc au fost un tehnic și două antisportive în dreptul oaspetelor. Reamintim că au lipsit nume importante din reprezentativa noastră la primul stagiu cu noul selecționer, Ayhan Avci.

Germania – România 81-60, pe sferturi: 26-15, 19-16, 11-15, 25-14

Gazdele au început meciul cu Maria Bertholdt, Johanna Klug, Svenja Brunckhorst, Luana Rodefeld și Emma Stach. Ayhan Avci le-a trimis în primul 5 al României pe Romina Filip, Adina Stoiedin, Nora Demeter, Tunde Kilin și Gabriela Mărginean. Gazdele s-au dus la 3-0 de la linia de fault, Stoiedin a marcat primele două puncte tricolore tot prin libere și Mărginean făcea 3-4. Au urmat 7 puncte consecutive pentru germance, care au dus scorul la 10-4. Mărginean și Podar au strâns ecartul la două lungimi, dar gazdele s-au distanțat din nou, la 20-10. La prima pauză scorul a fost 26-15.

Diferența a oscilat între 10 și 17 puncte în sfertul secund, iar la pauza mare tabela arăta 45-31. Acvilele au avut un run de 7 puncte în a doua parte a sfertului trei, prin care s-au apropiat la șase lungimi, iar la ultima pauză scorul era 56-46. Gazdele s-au distanțat la ecartul maxim de 24 de puncte în minutul 38. Scorul final a fost 81-60.

Nora Demeter a fost cea mai bună marcatoare a României în acest joc, cu 12 puncte (4 recuperări), urmată de Gabriela Mărginean cu 11 puncte (6 recuperări) și Alina Podar cu 10 puncte. Au mai înscris: Stoiedin 6 puncte (6 recuperări),Neagu 6 puncte, Filip 3, Kilin 3, E. Armanu 2, Chelariu 2, Irimia 2, Fodor 2 și Popescu 1 punct. Maria Bertholdt a fost coșghetera partidei cu 15 puncte (7 recuperări).

Germania – România 70-67, pe sferturi: 17-16, 7-18, 27-25, 19-8

În amicalul de duminică gazdele au început cu același 5: Maria Bertholdt, Johanna Klug, Svenja Brunckhorst, Luana Rodefeld și Emma Stach. România a făcut trei modificări în formula de start. Adina Stoiedin și Gabriela Mărginean au început și acest joc ca titulare, alături de Elisabeth Pavel, Alina Podar și Tunde Kilin.

Brunckhorst a deschis scorul, iar Stoiedin și Pavel l-au dus la 2-4. Cele două echipe au alternat la conducere până la finalul sfertului, fără să se distanțeze la mai mult de patru puncte. Scorul primei pauze era 17-16. Tricolorele au reușit un run de 10 puncte după jumătatea sfertului secund și s-au dus la 12 puncte în față. La pauza mare tabela arăta 24-34.

Nemțoaicele au început mai bine repriza secundă, înjumătățind diferența la 5 puncte. Tripla lui Podar a mărit din nou ecartul la 8 puncte. Diferența s-a menținut între 4 și 6 puncte în următoarele minute, când a fost și un tehnic în dreptul lui Kilin. Gazdele s-au apropiat la 3 puncte, dar tricolorele au avut un final mai bun de sfert și la ultima pauză scorul a fost 51-59. Stoiedin a dus avansul României din nou la 10 puncte. Gazdele au egalat la 63 după un antisportiv dictat împotriva lui Podar. Irimia și Mărginean au dus din nou avantajul în tabăra noastră, dar au urmat două minute cu 6 puncte la rând pentru germance, profitând și de greșelile oaspetelor. Mărginean a stabilit scorul final, 70-67, după o liberă transformată când mai era un minut și jumătate.

Elisabeth Pavel și Gabriela Irimia au fost cele mai bune marcatoare tricolore în al doilea meci, cu câte 10 puncte, pivotul având și 7 recuperări. Pentru România au mai înscris: Podar 8 puncte, Demeter 8, Kilin 6, Fodor 6, Mărginean 6, Stoiedin 4, Popescu 4, Neagu 3 și Filip 2 puncte. A mai jucat Chițanu. Bertholdt și Brunckhorst s-au remarcat la gazde cu 16 și 14 puncte.

România și-a îmbunătățit procentajele la șuturile din acțiune în al doilea amical. În primul Acvilele au avut 36% (20/55) față de 43% în dreptul gazdelor (29/66). În al doilea elevele lui Ayhan Avci au avut 48% (23/47) față de 39% (21/53). Gazdele au făcut diferența la libere în al doilea joc, 23 transformate din 29 față de 17/26. De asemenea, româncele au stat mai bine la recuperare în al doilea joc, având 2 în plus după ce sâmbătă aveau cu 10 mai puțin ca adversarele.

Tricolorele vor juca primul meci oficial sub comanda noului antrenor în 14 noiembrie, acasă cu Danemarca. După trei zile va urma al doilea meci din calificările pentru europeanul din 2021, în Cehia.

*foto: Alina Cojocaru Photography

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!