Stiri

Emi Cățe renunță pentru moment la visul de a juca în NBA: „Mai pot încerca și anul viitor”

Eduard Popa

Eduard Popa
18.06.2018

emi cate draft nba

Emanuel Cățe a avut un sezon foarte bun în LEB Oro, a doua competiție ca importanță din Spania. Performanțele sale încurajatoare din acest sezon l-au adus în atenția scouterilor din NBA, iar internaționalul român s-a aflat pe lista preliminară a jucătorilor stranieri care participă la draft-ul NBA din acest an.

Cu toate acestea, Emi a decis să se retragă înainte de deadline-ul pentru selecția NBA. „M-am retras din draft-ul NBA de comun acord cu agentul meu. Mă mai pot prezenta și anul viitor. Obiectivul meu este să devin cea mai bună versiune posibilă a mea, să îmi ating potențialul”, a spus pivotul român, într-un interviu acordat colegilor de la Ziarul de Sport.

Tot pentru aceeași sursă, Cățe a anunțat că nu va continua la CB Prat, echipă alături de care a ajuns până în semifinalele LEB Oro, și va căuta o ofertă mai bună, la o echipă cu ambiții mai mari.

Nu e de mirare acest lucru, întrucât Cățe a avut o stagiune foarte bună la echipa din liga a doua spaniolă. De altfel, eurobasket.com l-a numit pe Cățe în echipa ideală a LEB Oro și l-a desemnat drept cel mai bun pivot din a doua divizie spaniolă.

Acum Emi s-a alăturat lotului naționalei României de baschet masculin, în vederea partidelor din a treia fereastră a primei runde din calificările pentru Mondialul din China – 2019. România va întâlni pe 28 iunie Olanda, în deplasare, la Groningen și pe 1 iulie Croația, acasă la Cluj. În 4 meciuri pentru națională, Cățe a adunat 14 puncte, 9,8 recuperări și 2,5 capace pe întâlnire.

*foto:  fiba.basketball.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!