Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Emil Kosztelnik: „Sperăm că vom putea alinia cea mai bună formație și implicit să câștigăm acest joc”

David Istrate

David Istrate
26.09.2018

 emil kosztelnik sighetu marmatiei

Miercuri, 26 septembrie, CSM Sighetu Marmației se va duela cu CSM Focșani în primul tur al Cupei României. Primul meci are loc în Maramureș, de la ora 17:00, urmând ca returul să se joace în câteva zile

Înaintea începerii sezonului pentru CSM Sighetu Marmației, TotalBaschet a reușit să preia legătura cu tehnicianul echipei, Emil Kosztelnik, care a dat detalii despre jucătorii săi, despre amicalele jucate până în acest moment și despre planurile sale în legătură cu dubla cu CSM Focșani.

„Avem trei americani pe care îi putem rula pe pozițiile 1,2 și 3. Unul dintre ei, Edwards, este un combo și poate juca și pe poziția 4, iar drept jucători experimentați îi avem pe Lucian Țibîrnă, Cristian Porumb, născut în 1999, de la BC Olimpic Baia Mare și încă un jucător din Sighet pe care l-am reactivat, Armand Gavaller. Restul lotului este compus din băieți născuți în anii 2001, 2002 și o tânără speranță a baschetului sighetean, Raul Dunca, născut în 2003. Noi practic am început antrenamentele la jumătatea lunii august, însă nu în formulă completă. În formulă completă suntem de doar două săptămâni de când a ajuns și ultimul american, Joshua Turner. De la acel moment am disputat două meciuri amicale, unul împotriva celui de la U Cluj pe teren propriu, unde am rulat tot lotul, iar celălalt meci a fost un test foarte util, în compania celor de la CSM Mediaș. Ei sunt o echipă puternică, total schimbată față de sezonul precedent, cu jucători de valoare și aici mă refer la Titus Nicoară, Dragoș Andrei și cei doi sârbi care au întărit lotul. Noi am făcut un meci bun în primele două sferturi, când cei de la Mediaș au jucat cu regula românului U23. Atunci am fost egalii lor, iar la pauza mare eram conduși cu doar 6 puncte. Dar apoi, în sferturile 3 și 4, adversarii noștri au jucat după sistemul urnei B valorice, iar acest lucru i-a dus la o diferență de 10, 12, 15 puncte. În final, ei au reușit să câștige la 14 puncte. A fost însă un test util și eu mă bucur că am văzut care sunt minusurile noastre și am încercat să reparăm ce mai era de reparat. Miercui, la meciul cu CSM Focșani sperăm că vom putea alinia cea mai bună formație și implicit să câștigăm acest joc.”

Miercuri, 26 septembrie, în sala Liceului Forestier din Sighetu Marmației va avea loc primul duel al dublei dintre CSM Sighetu Marmației și CSM Focșani.

*foto: facebook 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!