Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Energia, între un nou sezon mediocru şi unul reuşit

Gabriel Pănoiu

Gabriel Pănoiu
09.06.2013

După ce în 2008, Energia Rovinari reuşea promovarea în premieră pe prima scenă a baschetului masculin românesc, în prezent, după şase ani, echipa gorjeană încă îşi caută identitatea printre formaţiile de top ale României.

Ca în fiecare an, probabil Energia se va lupta pentru accederea în playoff, gruparea de pe Jiu reuşind să îşi atingă doar de două ori acest obiectiv în cele cinci sezoane petrecute în prima ligă.

Ştim cu certitudine faptul că gorjenii vor fi conduşi de pe bancă de Florin Nini, pentru următoarele două sezoane, dacă nu, gălăţeanul va avea aceeaşi soartă ca predecesorul său, sârbul Slobodan Nikolic. Nikolic fiind demis cu o etapă înaintea sfârşitului de sezon regulat, demitere oarecum firească, dacă stăm să ne gândim la meciurile slabe făcute de Energia în cea de-a doua parte a sezonului, jocuri ce au dus inevitabil la ratarea obiectivului, anume ocuparea locului 8 la finalul sezonului.

Perioada ce va urma va fi una foarte importantă pentru olteni, deoarece urmează alcătuirea lotului pentru sezonul 2013-2014. Până acum doar numele vechilor cunoştinţe, Louis Darby, respectiv Porter Troupe s-au vehiculat la Tîrgu-Jiu, Darby fiind jucătorul care în sezonul recent încheiat a tras de multe ori echipa după el, cu evoluţii aproape perfecte. De cealaltă parte, conaţionalul său, Porter Troupe, a evoluat în Cipru, acesta jucând alături de Apoel Nicosia, chiar şi finala campionatului cipriot. Troupe a încheiat astfel sezonul cu medie de 10.3 puncte per partidă în 28 de minute petrecute pe parchet.

În plus, americanul Jay Wisseh va fi o reală pierdere pe plan sportiv pentru gorjeni, dar totodată aşa cum a declarat preşedintele secţiei de baschet, Dan Cumpănaşu, Wisseh va fi un câştig pe plan extrasportiv. Din jucătorii ce au evoluat în sezonul 2012-2013 sub culorile alb-albastre, trebuie să îl amintim aici pe conducătorul de joc, Stefan Nikolic, un jucător care nu tot timpul a confirmat, în schimb acesta muncind până la ultima secundă a jocului.

Un lucru este cert, schimbările la Energia vor fi unele majore, însă depinde foarte mult aici de achiziţiile pe care conducerea clubului va reuşi să le perfecteze. Un mare plus la echipa gorjeană ar fi cu siguranţă aducerea unui jucător de talie, care să facă diferenţa sub ambele panouri, lucru ce în trecut Energiei i-a lipsit cu desăvârşire.

Dacă cei de la conducerea Energiei vor reuşi acontarea unor jucători cu experinţă, atât români, cât şi străini, gorjenii se pot înscrie încă de pe acum printre favoritele la locurile 5-8, dealtfel şi obiectivul stabilit pentru sezonul ce urmează.

În concluzie, Energia va trebui să construiască cât mai repede, un lot competitiv şi totodată un lot omogen, pentru a nu fi necesare schimbări în pauza din timpul sezonului, lucru care s-a şi întâmplat în sezonul precedent şi care a afectat foarte mult sezonul gorjenilor.

Foto: Andor Marton

1 comentariu la aceasta stire:
  • un galatean :

    AVENTURA!
    Foarte bine spus aventura.Florinel dupa cel mult patru luni este demis si ramane fara echipa de seniori pentru multi ani de aici incolo.Daca la fete a realizat cel mai negru rezultat al baschetului romanesc ,reusind sa nu obtina titlul cu cel mai bun lot pe care o echipa din Romania la avut in istorie(un antrenor de juniori cu siguranta lua titlul),a fost scuipat de o jucatoare fara sa o trimita acasa ,este foarte clar ce urmeaza sa se intample la baieti.
    La antrenamente v-a fi alergat prin sala de jucatori ,iar la cele cateva meciuri pe care le va conduce K.O.
    Interesant cine urmeaza sa-l inlocuiasca la nationala de fete(castig mare de tot ca pleaca).Sau cine mai stie ,cadem in penibil si mergem cu Florinel la doua capete!

    cu 10 ani în urmă (10.06.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!