Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Energia Târgu Jiu a spulberat Piteștiul în Trivale

Ionuț Greere

Ionuț Greere
23.10.2014

60-83

 

Într-un meci reastanță din cadrul etapei a 2-a a Ligii Naționale de Baschet masculin, Energia Târgu Jiu s-a impus categoric în fieful celor de la BCMU Pitești cu scorul de 83-60. Scorul pe sferturi a fost 1820, 24-18, 18-11, 23-11.

Oltenii înregistrează al doilea succes stagionar, iar piteștenii înregistrează prima înfrângere a sezonului. Cele două echipe se află în acest moment la egalitate de puncte cu Craiova și U Bt Cluj.

Prima parte a jocului a fost echilibrată, dar după pauză, oaspeții  s-au desprins profitând și de naivitatea din apărarea băieților lui Hristu Șapera.

Pentru piteșteni Marko Suatlo a totalizat 19 puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive, Stevan Milosevic a adăugat 14 puncte, 5 recuperări și 2 pase decisive. De partea cealală, pentru olteni, Larry Turner II cu 24 de puncteși 6 recuperări, respectiv Lee Watson a pus pe tabelă 15 puncte, la care a adăugat 2 recuperări și 6 pase decisive. De asemenea, Nemanja Milosevic a terminat meciul din trivale în double-double cu 19 puncte și 14 pase decisive.

Gazdele au terminat cu 100% la linia de libere, cu 8 lovituri marcate din 8 primite și au avut procentaje de 54 % la aruncările de 2 puncte și 22 % la aruncările de la distanță.  În replică, Energia a terminat jocul cu 32/55 la aruncările din interiorul semicercului, cu un procentaj de 58% , la aruncările de 3 puncteoaspeții au avut un procentaj de 27 %, iar de la linia de pedeapsă, gorjenii au terminat partida cu 7 libere marcate din 10 primite.

În etapa următoare, BCMU Pitești va juca tot acasă, duminică, 26 octombrie (ora 18.00) cu Gaz Metan Mediaș, în vreme ce Energia se va deplasa la Cluj pentru întâlnirea cu nou promovata Universitatea Cluj.

1 comentariu la aceasta stire:
  • tzontzolino :

    nimic
    Ce sa mai zici la un astfel de meci- am inceput tare- aveam cred si 8 daca nu mai multe puncte avans la inceput. Mergeau pasele la pivot perfect... Apoi nimic in aparare iar in atac s-au aparat gorjenii foarte bine. Au vazut de la Mures ca daca lasa spatii noi aruncam bine si au stat scai de noi si nimic -solutii zero..aruncam numai din pozitii grele. Turner cel putin nu a stiu nimeni sa il opreasca iar Milolosevic pasa de unde vroia. La noi Faber a facut niste greseli mari (slam dunk ratat cand putea sa arunce, nu a prins mingea in mana de multe ori...), Pilcevic parca nu a jucat nimic iar Orbeanu departe rau in aparare. Cred ca din sezonul 2012-2013 de cand am pierdut un meci cu Muresul (cand au jucat finala apoi) nu am mai vazut sa joace in halul asta.

    cu 9 ani în urmă (24.10.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!