Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Energia Târgu-Jiu câștigă derby-ul etapei a X-a cu Steaua CSM Eximbank București

Eduard Popa

Eduard Popa
29.11.2015

CS Energia Târgu-Jiu a reușit să câștige sâmbătă, pe teren propriu, cu Steaua CSM Eximbank București duelul echipelor românești ce joacă în ligile continetale. Scorul final a fost 79-76 pentru gazde. Meciul a contat pentru etapa a X-a din Liga Națională de Baschet Masculin (LNBM).

Gorjenii au reușit cea de-a treia victorie consecutivă, după partidele câștigate cu BC Timișoara (LNBM, scor 84-70) și AEK Larnaca (Europe Cup, scor 87-82). De partea cealaltă Steaua capitulează pentru prima dată în LNBM după șase victorii consecutive.

Meciul Stelei a fost unul dificil încă din start, când s-au văzut nevoiți să joace fără doi oameni importanți din rotația lor, veteranii Levente Szijarto și Pani Barac. Primul coș al partidei a venit în urma unei aruncări de 3 puncte a lui Denis Ikovlev, dar a urmat apoi o replică furioasă a celor de la Energia, care după reușita lui Jamar Diggs au dus scorul la 11-3. Marko Marinovic și Aleksandar Rasic au echilibrat partida cu coșuri din spatele liniei de 3 puncte, iar după primul sfert tabela de scor indica 20-19 pentru gorjeni, conduși de cele 7 puncte ale lui LaMont Mack.

Sfertul doi a început cu un coș al lui Callistus Eziukwu și un run de 10-0 al gazdelor. Două coșuri ale lui Ikovlev au semnat revenirea Stelei, care cu un parțial de 16-3 a întors tabela de scor în favoarea sa (35-33). Un alt coș de trei puncte al extremei din Ucraina și jump-shot al lui Eziukwu în ultimele secunde ale primei reprize au stabilit scorul pauzei, 42-39 pentru steliști.

Gazdele au început foarte hotărâte sfertul trei, and-one-ul lui Mack și coșul de 3 al lui Porter Troupe deschizând un parțial de 12-2 pentru gorjeni, care i-a adus la șapte puncte în față (scor 52-44). Însă, din nou, Roș-Albaștrii au răspuns cu un alt parțial incredibil, de 19-2, care i-a adus cu 9 puncte în față după trei sferturi (63-54).

Bill Amis aducea pe Steaua la cea mai mare diferență de puncte (65-54), iar coșul lui Titus Nicoară, cu 6 minute rămase de joc, a pus echipa bucureșteană la nouă lungimi în față (69-60). De aici a început o cursă de urmărire frumoasă pentru gazde, care în urma coșului lui Jamar Diggs punea pe Energia în avantaj, scor 73-72. Liberele lui Chris Cooper și un stop șut al lui Rasic au pus de două ori în fața pe Steaua, dar de fiecare dată cel care a răspuns avea să fie românul cu origini turcești, Baris Aktaș. Acesta a reușit coșul decisiv al partidei, de la 3 puncte, cu 1:40 rămase de jucat din sfertul 4. O serie de ratări au urmat acestei reușite, culminând cu cea din ultimele secunde a lui Marinovic, care ar fi trimis meciul în prelungiri.

Scor final 79-76 pentru Energia, care reușește a patra victorie în 9 meciuri disputate. De partea cealaltă Steaua încasează doar a doua victorie în 8 meciuri și prima după cea suferită în prima etapă, pe teren propriu, în compania celor de la CSM CSU Oradea.

Callistus Eziukwu a fost cel mai bun om al partidei, cu 19 puncte, 8 recuperări, 4 intercepții, 2 capace și un indice al eficienței de +30. Porter Troupe a înscris 13 puncte, LaMont Mack 12, Jamar Diggs 11 puncte cu 6 recuperări, iar eroul partidei, Bariș Aktaș, a reușit 10 puncte.

De partea cealaltă Bill Amis a reușit un meci de excepție, în doar 11 minute reușind 15 pct și 4 recuperări. Ikovlev a fost cel mai bun marcator al Stelei, cu 16 pct, iar Marko Marinovic a reușit 14 pct.

Următoarele meciuri pentru cele două echipe vor avea loc în competițiile europene. CS Energia va juca în Kazahstan miercuri, în compania celor de la Astana. Tot miercuri Steaua va avea o deplasare dificilă în Turcia, pe terenul lui Banvit Bandirma. În etapa a XI-a din LNBM Energia va juca pe terenul lui BCM-U Pitești, în timp ce Steaua va juca contra celor de la BC Timișoara. 

*foto: Alin Peptan (csenergia.ro)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!