Stiri

Energia Târgu Jiu dispută un joc decisiv pentru calificare

Paul Olar

Paul Olar
03.02.2016

Sala Sporturilor “Trivale” din Pitești găzduiește astăzi două partide de baschet deosebit de interesante. Pe lângă jocul din Liga Națională pe care l-am tratat aici, marele meci are loc între Energia Târgu Jiu și Pieno Zvaigzdes.

Duelul demarează la ora 20:00, în direct la Digi Sport, și poate decide soarta echipei lui Hristu Șapera în FIBA EuroCup. Cu alte cuvinte, gorjenii sunt lideri în grupa S, cu un total de trei victorii și două eșecuri. Același bilanț îl are și STB Le Havre, astfel că lupta pentru prima poziție este deschisă.

Practic, variantele prin care Energia se poate califica sunt următoarele:

În cazul unui succes, formația din Orașul lui Brâncuși va avansa direct, de pe poziția întâi, fără să conteze rezultatul din cealaltă întâlnire.

Dacă Energia pierde și Cibona se impune în Hexagon, atunci vor exista patru echipe cu bilanț egal. Prin urmare, se va lua în considerare coșaverajul, acolo unde oltenii au +26, iar adversarele sunt pe minus. Astfel, Energia obține biletele pentru TOP dacă se va situa între primele două clasate din punct de vedere al coșaverajului.

Aruncând o privire peste lotul oponenților, observăm un lot format din doi jucători americani și un ucrainean. Restul baschetbaliștilor provin din Lituania.

În tur, balticii au avut câștig de cauză, scor 95-93.

*Foto: fibaeurope.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!