Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Energia Târgu Jiu, duel cu Timba Timișoara în runda a 10-a

Radu Bărăian

Radu Bărăian
05.12.2014

LNBM

Etapa X

Sâmbătă, 6 decembrie - Ora 20:00

Sala Sporturilor Târgu Jiu

4-4 Fișa meciului 1-7

Sala Sporturilor din Târgu Jiu va fi în acest weekend gazda unui meci din cadrul etapei cu numărul 10 din Liga Națională de Baschet Masculin. Gazdele de la Energia vor întâlni formația Timba Timișoara, într-un meci facil pentru elevii lui Antonis Constantinides. 

Înaintea întâlnirii directe de mâine seară, Energia din Târgu Jiu ocupă locul 8 în campionat cu 12 puncte acumulate și un bilanț de 4 victorii și tot atâtea înfrângeri. Oltenii au la activ 3 înfrângeri consecutive, cu Oradea (88-95) și Steaua (84-88) în campionat, respectiv cu Tartu Rock (59-66) în FIBA EuroChallenge. De cealaltă parte, „urșii” din Banat ocupă în acest moment ultima poziție în Liga Națională cu 9 puncte acumulate, 7 înfrângeri și o singură victorie, venită în fața celor de la Universitatea Cluj. În ultima etapă, timișorenii au pierdut la Cluj-Napoca pe terenul celor de la U-BT. 

Meciul dintre Energia și Timba din această etapă va fi duelul direct cu numărul 6. Până în prezent, gorjenii s-au impus de 4 ori, în timp ce elevii lui Bogdan Murărescu o singură dată, chiar în prima confruntare care a pus față în față cele două combatante. În ediția precedentă de campionat, Energia și-a adjudecat ambele dispute cu Timba: 87-70 la Timișoara, respectiv 101-58 la Târgu Jiu. 

Chiar dacă gazdele de mâine seară îl au în continuare indisponibil pe Louis Darby, aceștia se vor impune mai mult ca sigur în fața galben-negrilor, fiind superiori bănățenilor la absolut toate capitolele. 

Trio-ul care va oficia această confruntare este format din Mircea Șerban, Cosmin Prișcă și Adrian Habor, în timp ce comisar din partea Federației Române de Baschet va fi Stelian Bănică. 

*Foto: csenergia.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!