Stiri Cupa României Masculin

Energia va porni cu un avantaj de 6 puncte în returul de la Timișoara

Radu Bărăian

Radu Bărăian
21.09.2015

Energia Târgu Jiu a câștigat confruntarea cu Baschet Club Timișoara, scor final 65-59, într-un meci care a contat pentru manșa tur a fazei inaugurale din noul sezon al Cupei României.

Prima partidă din noua stagiune a baschetului românesc a început extrem de modest, cu foarte puține puncte marcate în primele două sferturi al duelului din Sala Sporturilor din Târgu Jiu. Ambele secvențe le-au revenit gorjenilor cu parțiale de 12-10 și 16-12, ceea ce a făcut ca la pauza mare trupa lui Antonis Constantinides să fie în avantaj, 28-22. 

După revenirea de la vestiare situația s-a echilibrat între cele două formații. Cel de-al treilea sfert s-a încheiat la egalitate, 19-19, Energia intrând în decisiv cu 47-41. Mai mult de atât, pe parcursul sfertului 4, oltenii și-au mărit ecartul și la 10 lungimi, însă pe finalul întâlnirii elevii lui Dragan Petricevic au revenit lângă Energia, trecând chiar în avantaj, 59-58. Din acel moment, BC Timișoara a căzut, fără a mai marca până la final niciun punct, în timp ce gazdele au marcat 7, câștigând astfel partida cu 65-59. 

Principalii marcatori ai Energiei în acest duel au fost J. Diggs 19 (5 recuperări, 4 pase decisive), C. Eziukwu 15 (9 recuperări), P. Troupe 12 (4 recuperări), aceștia fiind urmați de A. Guțoaia 8 (9 recuperări), L. Mack 6 (4 recuperări), A. Miles 2, D. Andrei 2 și S. Santa 1. De cealaltă parte, pentru Timișoara au marcat D. Low 16 (4 recuperări), F. Barovic 13 (9 recuperări), F. Popa 10, N. Milosevic 6, B. Popescu 5 (8 recuperări), Z. Milencovici 4, K. Shiloh 4 (8 recuperări) și H. Nikolov 1. 

Astfel, Energia se va deplasa în Banat cu un avantaj de 6 puncte, meciul retur fiind programat joi, 24 septembrie, începând cu ora 18:00, în direct pe DigiSport 2. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!