Stiri

Enes Kanter susţine că preşedintele Erdogan îl cenzurează

Eduard Popa

Eduard Popa
05.11.2017

enes kanter erdogan turcia

Enes Kanter a ajuns în această toamnă la New York Knicks, în trade-ul care l-a trimis pe Carmelo Anthony la Oklahoma City Thunder.

În Big Apple Kanter face un tandem puternic sub panou cu superstarul leton, Kristaps Porzingis. În ultima partidă a celor de la Knicks, Kanter a reuşit 16 puncte, 15 recuperări şi trei pase decisive. Păcat că fanii săi de acasă nu îl pot urmări la televizor, pentru al doilea an consecutiv. Asta din pricina conflictului dintre baschetbalistul turc şi preşedintele Recep Tayyip Erdogan.

“Anul trecut toate celelalte 29 de echipe erau pe televizor în Turcia, dar niciun meci al OKC nu era la televizor din cauza politicii. Acum arată la tv toate meciurile, mai puţin cele ale lui Knicks. Preşedintele Erdogan e nebun. E păcat de toţi oamenii care nu mă pot vedea. Anul trecut dădeau tweet-uri cu <<Îl vrem pe Russell Westbrook>>. Anul ăsta nu îl pot vedea pe Kristaps din cauza mea. Trebuia să meargă pe tot felul de site-uri obscure”, a zis Kanter, pentru New York Post.

Reamintim că Enes Kanter s-a declarat clar împotriva preşedintelui Erdogan după ce puciul militar din vara anului 2016 a eşuat. Kanter a fost apoi declarat persona non-grata de către statul turc. Mai mult, în luna mai baschetbalistul trebuia să facă o vizită la un eveniment caritabil din România, dar a fost întors din drum pe Aeroportul Otopeni după ce i-a fost retras paşaportul. El a fost pus sub mandat internaţional de arestare de către Turcia, care i-a retras cetăţenia. Mai mult, tatăl lui Kanter a fost arestat. Cu toate acestea el îşi poate exercita jobul de baschetbalist în SUA întrucât beneficiază de viza verde.

Citeşte şi: Enes Kanter, oprit pe Aeroportul din Otopeni (VIDEO)

Citeşte şi: Tatăl lui Enes Kanter, arestat

*foto: new york post

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!