Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Episodul cu numărul 15 dintre Energia Târgu Jiu și CSU Sibiu se joacă duminică

Radu Bărăian

Radu Bărăian
22.11.2014

LNBM

Etapa VIII

Duminică, 23 noiembrie - Ora 19:30

DigiSport 1

Sala Sporturilor Târgu Jiu

3-2 Fișa meciului 4-2

Sala Sporturilor din Târgu Jiu va găzdui duminică unul dintre cele mai interesante dueluri ale rundei cu numărul 8 din Liga Națională de Baschet Masculin. Amfitrionii de la Energia vor da piept cu CSU Atlassib Sibiu, într-un meci care va putea fi urmărit și pe postul de televiziune DigiSport 1, începând cu ora 19:30. 

Confruntarea se anunță a fi una extrem de interesantă, echilibrată, iar cele două formații se vor lupta până în ultima secundă pentru o victorie foarte importantă în economia campionatului. Tot timpul duelurile dintre Energia și CSU Sibiu au fost crâncen disputate. Până la ora actuală, cele două combatante s-au duelat de 14 ori, 8 victorii revenind sibienilor, în timp ce gruparea din Târgu Jiu s-a impus de 6 ori. În ediția precedentă de campionat, ardelenii s-au impus de fiecare dată, 105-94 la Târgu Jiu, respectiv 75-71 pe Cibin. Mai mult de atât, formația din orașul lui Brâncuși nu a mai câștigat în fața trupei lui Miodrag Perisic din data de 6 octombrie 2012. 

Înaintea întâlnirii directe de mâine seară, Energia ocupă poziția 10-a în clasament, cu 8 puncte acumulate și un bilanț de 3 victorii, respectiv 2 înfrângeri, însă cu două meciuri mai puțin disputate decât în mod normal. În etapa trecută, Energia trebuia să joace cu Oradea, însă meciul a fost amânat pentru o altă dată. Astfel, în ultima partidă jucată în campionat, gruparea gorjeană a cedat cu 76-79 în compania campionilor de la CSU Asesoft Ploiești, după prelungiri. Cu toate acestea, elevii lui Antonis Constantinides continuă parcursul bun din EuroChallenge, după ce miercuri a trecut de Lukoil Academic Sofia cu 72-67 tot după o repriză suplimentară. 

De cealaltă parte, formația CSU Atlassib Sibiu ocupă poziția a 5-a în Liga Națională, având 10 puncte acumulate, 4 meciuri câștigate și 2 pierdute, cu doar un meci mai puțin disputat. În etapa anterioară, galben-albaștri au învins fără probleme pe teren propriu pe BC Timba Timișoara cu 101-76, după ce cu o rundă în urmă au cedat la București în fața Stelei cu scorul de 65-78. 

Având în vedere toate aceste aspecte, e greu de spus cine pleacă cu prima șansă în acest meci. Pe de o parte, Energia din Târgu Jiu are avantajul terenului propriu, parcursul destul de bun din acest sezon competițional, plus setea de victorie în fața sibienilor. De cealaltă parte, trupa de pe Cibin încearcă să mențină invincibilitatea de 778 de zile în fața Energiei. 

În ciuda faptului că fundașul oltenilor, Giordan Watson, respectiv extrema Sibiului, Milos Bojovic, nu vor fi adversari direcți mâine seară, va fi totuși interesant de urmărit duelul de la distanță dintre cei mai buni marcatori ai celor două echipe. Watson, cu o medie de 36:12 minute jucate pe meci, are 13.6 puncte pe partidă, în timp ce Bojovic marchează în medie 19.5 pe joc. Pentru prima dată de la debutul noului sezon, Giordan Watson va primi un ajutor semnificativ din partea noii achiziții a Energiei, fundașul american Frankie Sullivan, anunțat pe foaia de joc împotriva Sibiului. Constantinides a luat decizia de a-l folosit pe Sullivan, dat fiind faptul că Louis Darby se confruntră în continuare cu probleme medicale. 

Cei trei arbitri care vor oficia întâlnirea sunt Alexandru Olaru, Bogdan Podar și Sorin Drugău, în timp ce comisar din partea Federației Române de Baschet va fi Eugen Poenaru. 

*Foto: Andi Popescu (csenergia.ro) / Răzvan Păsărică (Fotoreporter TotalBaschet)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!