Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Etapa a XXI-a se încheie cu duelul dintre SCM U Craiova și BC SCM Timișoara

David Istrate

David Istrate
18.03.2018

bc scm timisoara scm u craiova

Luni, 19 martie, SCM U Craiova va primi vizita lui BC SCM Timișoara într-un duel ce se anunță a fi foarte disputat. Cu două partide rămase din prima fază a sezonului regulat, craiovenii ocupă poziția a 8-a în clasamentul LNBM, în timp ce adversarii sunt pe locul 4.

În confruntarea din tur, cele două formații au oferit un joc foarte spectaculos, în special datorită calității ofensive. Atunci, timișorenii au reușit să se impună cu scorul de 107-95, după o prestație foarte bună a lui Octavian Popa Calotă, care a avut 23 de puncte, 7 recuperări și 8 pase decisive.

Situația nu mai este însă la fel ca la acea întâlnire, din mai multe puncte de vedere. În primul rând, în lotul gazdelor au avut loc mai multe schimbări de jucători. Goran Martinic, liderul echipei, a decis să plece în Ungaria și a fost înlocuit de Ivan Mikulic. De asemenea, conducerea clubului a mai adus doi jucători, pe LaMarcus Reed și pe Sebastian Ionescu, fost component al lui CSM CSU Oradea. În schimb, oaspeții au reușit transferul unui sârb de 21 de ani, Marko Stevanovic.

În al doilea rând, echipa din Timișoara se confruntă cu probleme mari de ordin financiar. Jucătorii nu au fost plătiți de mai multe luni de zile, iar conform declarațiilor antrenorului Tudor Costescu, condițiile în care stau sportivii nu sunt cele mai bune. În plus, în cursul acestei săptămâni, conducerea clubului bănățean a fost obligată de Tribunalul de Arbitraj Baschetbalistic să le plătească 90.000 de euro restanță jucătorilor Hristo Nikolov, Kyle Shiloh și Nenad Milosevic.

Din punct de vedere al lotului, cel mai eficient component al gazdelor este Ivan Siriscevic, care adună în medie 19.3 puncte, 2.7 pase decisive și 4.8 recuperări. De asemenea, Jamar Samuels a avut și el evoluții foarte bune în acest sezon și are medii de 13.5 puncte, 2.1 pase decisive și 7.7 recuperări.

De partea cealaltă, cel mai bun marcator al oaspeților este Mladen Jeremic cu 16.4 puncte, urmat de Adrian Diaz cu 13.7 puncte. Pivotul american, care a fost selectat în All Star Game, strânge și 5.4 recuperări/partidă. În schimb, lider la pase decisive este Popa Calotă cu o medie de 4.0/meci.

Pentru formația antrenată de Rami Hadar, acest duel are o importanță mare pentru obținerea poziției a 7-a, unde se luptă cu CS Phoenix Galați. Echipa din Craiova a pierdut 4 din ultimele 5 confruntări, prin urmare vor dori, cu siguranță, să câștige în fața propriilor suporteri.

În contrast, BC SCM Timișoara a obținut două victorii grele, cu CSM Steaua Eximbank București și cu CSM CSU Oradea, înainte de a pierde, pe teren propriu, împotriva lui CS Phoenix Galați.

Acest meci se va juca luni de la ora 18:00 și va fi transmis în direct de Digisport 3. Partida va fi oficiată de o brigadă de arbitri formată din Alexandru Olaru, Bogdan Podar și Máté András Stretea, iar comisar din partea FRB este Doru Vinași.

*foto: Sportul Doljean

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!