Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Etapa cu numărul VII demarează sâmbătă, 25 octombrie

Paul Olar

Paul Olar
24.10.2014

Liga Națională de baschet feminin revine sâmbătă, 25 octombrie. Ne aflăm în etapa cu numărul VII, cea care propune nu mai puțin de șapte confruntări. La prima vedere, cea mai atractivă încleștare se va derula între CST BC Alexandria și CSU Alba Iulia.

Sala Sporturilor Alexandria

Sâmbătă, 25 octombrie, ora 19:00

4-2 Fișa meciului 5-1

Programată la Sala Sporturilor din Alexandria, disputa aduce față în față ocupantele pozițiilor patru, respectiv șapte. Elevele lui Miroslav Popov se mândresc cu un bilanț de cinci victorii și o înfrângere, ultimul rezultat pozitiv venind luni, după partida cu Univ. Vasile Goldiș ICIM Arad. Uiuiu și compania s-au impus cu scorul de 71-68 și au ajuns la două succese consecutive.

În schimb, trupa pregătită de Mădălin Piperea a acumulat patru victorii și două eșecuri. Teleormănencele au trecut categoric de CSU Oradea, 99-52, făcând uitat meciul cu Sepsi SIC Sfântu Gheorghe.

Sala Sporturilor "Dunărea"

25 octombrie, ora 19:00

4-2 Fișa meciului 4-2

Trecem la întâlnirea dintre Phoenix Galați și Olimpia CSU Brașov, programată la ora 19:00. Brașovencele se poziționează pe locul cinci, grație celor patru victorii și două înfrângeri, dar sunt urmărite atent de dunărence.

Baschetbalistele lui Paralikas vin hotărâte să iși ia revanșa pentru ce s-a întâmplat miercuri, în compania lui Sepsi SIC Sfântu Gheorghe. Jucătoarele din Covasna le-au atribuit dunărencelor o corecție severă, din moment ce și-au adjudecat duelul cu 77-52.

Deși Brașovul dispune de avantajul statistic, partida de mâine se va derula, foarte probabil, sub sceptrul echilibrului.

Sala Universității "Petru Maior"

25 octombrie, ora 20:00

4-2 Fișa meciului 5-1

Cu un total de 11 puncte, CSM Târgoviște se deplasează în Ardeal, pe terenul grupării Nova Vita Târgu Mureș. Confruntarea va avea loc la Sala Universității „Petru Maior” și va reprezenta încercarea trupei lui Ionel Brustur de a contabiliza primul rezultat “bombă”.

Nova Vita a devenit, datorită locului din clasament, una dintre revelațiile actualei stagiuni. Misiunea Alexiei Adams și a colegelor sale nu va fi însă ușoară, luând în calcul valoarea adversarului. Dâmbovițencele sunt campioanele României și au pornit cu dreptul în actualul sezon competițional.

Oficialii delegați pentru această dispută sunt Andrada Csender și Alexandra Dincă, pe când comisar va fi Marian Oprea.

Sala "Victoria"

28 octombrie, ora 18:00

5-2 Fișa meciului 2-4

O altă încleștare atractivă se va da între Univ. Vasile Goldiș ICIM Arad și CSM Satu Mare. Jucătoarele lui Jose Araujo au debutat excelent în campionat, pierzând numai două jocuri.

Grație unei etape în plus, ICIM este lidera campionatului, totalizând 12 puncte. De cealaltă parte, gruparea pregătită de Adriana Pricop s-a împotmolit pe poziția a noua, însă țintește biletele ce să ducă la primăvară în Play-Off.
Istoricul ține cu arădencele, care au strâns 19 victorii din cele 32 de întâlniri consemnate până acum cu Satu Mare.

Încheiem cu dispute în care câștigătoarele sunt, oarecum, stabilite. BCM Tymes Timișoara dă piept cu CS Rapid București, iar ACS Sepsi își măsoară forțele în propriul fief cu CSU Oradea.

Totodată, o misiune facilă va avea și Universitatea Cluj-Napoca, în compania lui SCM CSȘ Craiova, din moment ce ardelencele au mărșăluit în Cupa României, atunci când adversar au fost tot craiovencele.  

*Foto: Facebook Olimpia CSU Brașov

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!