Stiri Acvile

Eugen Ilie: „Important e să pășim cu dreptul în partida contra Luxemburgului pentru a căpăta încredere”

Dan Oancia

Dan Oancia
18.08.2014

Selecționata României U16 a plecat în acestă dimineață către Campionatul European care se va desfășura în Macedonia, la Strumica, în perioada 20-30 august. Tricolorii au fost repartizați în grupă cu Anglia, Scoția, Luxemburg, Estonia și Belgia. Echipa antrenată de antrenorii Eugen Ilie, Alex Ardelean și Cosmin Șerbănescu va disputa prima partidă în compania Luxemburgului, în 20 august de la ora 14.15.

Înainte de plecarea către Macedonia, într-un scurt interviu pentru frbaschet.ro, Eugen Ilie s-a arătat încrezător în șansele echipei României de a face o figură frumoasă la Strumica. „Având în vedere că este primul Campionat European pentru această generație, cred că șansele sunt egale pentru toți cei care participă. Printre cele 22 de echipe participante se numără și unele cu tradiție, cu greutate. Important e să pășim cu dreptul și să învingem în primul meci contra Luxemburgului”, a declarat Eugen Ilie.

Întrebat despre cele mai periculoase adversare din grupa României, antrenorul principal a spus: „Cred că Belgia și Anglia sunt cele mai puternice echipe pe care le vom întâlni în grupe. Fiecare meci este important în ecuația calificării și vom încerca să dăm totul pe teren”. Despre perioada de pregătire în care a fost angrenat lotul României, Eugen Ilie a menționat: „Am avut șase meciuri de pregătire care ne-au dat câteva informații despre baschetul european la această categorie de vârstă. Toți sportivii convocați au răspuns bine cerințelor și sunt mulțumit de ei. Important e să facem o figură frumoasă, să avem atitudine pozitivă și mentalitate de învingători”.

De asemenea, antrenorul principal al României îşi doreşte ca toţi cei 12 jucători să îşi aducă aportul la acest Campionat European şi crede că principalele atuuri ale echipei sunt „echipa care luptă pentru fiecare minge”. În ceea ce privește minusurile, Eugen Ilie a mărturisit: „Evident, atunci când vorbim despre o generație de 16 ani, emoțiile iminente ale unei participări la Campionatul European ar putea constitui un minus. Am încredere că le vom depăși cu brio. Trebuie să anulăm tracul de debut prin dorința de a da totul pe teren și de a câștiga”.

„Le-am spus tinerilor baschetbaliști că în momentul în care vor ieși de pe teren trebuie să se asigure că au dat 100% pentru țara lor! Sunt sigur că suporterii echipei naționale ar fi bucuroși să vadă și să aplaude această atitudine. Iar cu acestă atitudine, adăugată la mentalitatea de a fi ECHIPĂ, cu siguranță că vom aduna rezultate notabile”, a conchis antrenorul principal al României U16, Eugen Ilie.

*Foto: frbaschet.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!