Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Eugen Ilie a plecat de la Dinamo

Eduard Popa

Eduard Popa
04.01.2018

eugen ilie dinamo demisie

Antrenorul Eugen Ilie a plecat de la Dinamo Bucureşti după un tur întreg de sezon regulat. Tehnicianul român a fost anunţat drept noul antrenor al lui CSO Voluntari, echipă calificată în faza semifinală a Ligii Întâi şi care are pretenţii importante de promovare. Informaţia a fost oferită de pagina oficială de facebook a clubului.

Sosit pe banca roş-albilor în octombrie 2016, Eugen Ilie a condus Dinamo în sezonul precedent către un palmares de 8 victorii și 17 înfrângeri. Peste vară însă „Rusu” s-a trezit că tot lotul său s-a evaporat. În pauza competițională Ilie a pierdut jucători precum Iulian Orbeanu, Marko Sutalo sau Danilo Tasic și a trebuit să reclădească lotul cu bani puțini. Astfel, antrenorul român a refăcut o echipă care îl mai avea în componență doar pe Cezar Stănescu, alături de care i-a adus pe Cornel Cioacătă, Alin Vizitiu și în rest numai jucători români tineri și foarte tineri.

Cu acest proiect 100% românesc, Dinamo a suferit 11 înfrângeri din tot atâtea partide, dar a oferit prestații încurajatoare în unele meciuri, precum în cel cu CSM CSU Oradea de pe teren propriu, în care s-a aflat la conducerea meciului în sfertul trei, dar și în partda cu BCM U Pitești, împotriva cărora au rezistat până la pauză.

La CSO Voluntari activează jucători cu experienţă în LNBM, precum veteranul Virgil Căruţaşu*, dar şi Vlad Dumitrescu sau Alexandru Neguţ. De asemenea, o dată cu aducerea lui Eugen Ilie, clubul ilfovean a anunţat şi transferul lui Andrei Ene, de la CSU Sibiu, care a jucat în trei partide în actuala stagiune.

Primul meci pentru Ilie la cârma celor de la CSO Voluntari se va juca pe 21 ianuarie, pe teren propriu, în compania celor de la Cuza Sport Brăila. 

*Prima oară a fost scris că în componenţa lui CSO Voluntari se află Cătălin Burlacu. Era vorba, desigur, de Virgil Căruţaşu. Cei doi veterani români se vor confrunta însă în duelul pentru promovare, cum s-a mai întâmplat deja şi în prima fază a Ligii Întâi. Primul duel dintre CSO Voluntari şi CSM Ploieşti va avea loc în etapa a treia, pe 4 februarie.  

*foto: sportpictures.eu

4 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cronicaru :

    Da, pe filiera politica
    De unde Dumnezeu o comuna prapadita ca Voluntariul are bani de liga 1 la fotbalul si la baschet ??? Cum de doua regii nationale dau sponsorizari de milioane la un no name ???? PSD stie de ce....tara de doi bani

    cu 6 ani în urmă (04.01.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cronicaru :

    Scuze
    Imi cer scuze pt limbajul folosit dar nu.inteleg cum Brasovul, Aradul nu au echipa iar Voluntari are bani pt doua echipe. Numai bine.

    cu 6 ani în urmă (04.01.2018) Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Pacat
    Consider ca antrenorul Ilie era factorul determinant in existenta acestei echipe. Odata cu el vor pleca, SIGUR, 3-4 jucatori buni pt a intari echipa de la Voluntari si praful se va alege de " proiectul -DINAMO 2017 - Eugen Ilie ".
    Ciudata alegerea. Putea merge la Braila, la Medias sau oriunde se joaca baschet de mai mult de 10 ani.
    Merge la Voluntari.... mare centru baschetbalisti al Romaniei dupe Otopeni si Chiajna si sigur cu aceasi soarta.
    CRONICARU are dreptate : cum poate finanta o astfel de entitate : Voluntari, o echipa de fotbal in prima liga si una de baschet probabil viitoare promovata ?. La Iasi, oras cu 310000 locuitori, hub IT intr-o dezvoltare exploziva, nu se poate....
    Comuna Miroslava, limitrofa Iasului, considerata una din cele mai bogate comune ale Romaniei isi permite doar o modesta echipa de fotbal la coada clasamentului ligii a 2a. Comuna Jucu de langa Cluj isi permite si mai putin.
    Sper sa ne raspunda DNA -ul ?

    cu 6 ani în urmă (04.01.2018)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita:

      ...
      Detest PSD-ul, fac parte din acei 20% de alexăndreni ce nu au votat niciodată acest partid! Insă nu se poate arunca doar în cârca acestui partid nereușitele altor localități! In altă ordine de idei, nu poți compara Miroslava cu Voluntari, în Voluntari e încorporată și Pipera, zonă cu multe sedii de societăți cu cifre mari de afaceri, impozitele mergând spre primăria lu' soțu' doamnei Firea. La un buget mare evident că suma de 5% destinată finanțării sportului e mai mare, poate, decât la ale unități administrative. Apoi, niciun partid nu e mai pervers ca PSD, stie Pandele că dacă dă circ fraierilor de rând vor uita de foame.

      cu 6 ani în urmă (04.01.2018)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!