Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Eugen Ilie va antrena CSM Galați în sezonul 2019/2020

Andreea Vlase

Andreea Vlase
02.08.2019

Eugen Ilie va antrena CSM Galați în sezonul 2019/2020

CSM Galați și-a anunțat antrenorul pentru sezonul 2019/2020. Eugen Ilie va pregăti formația moldoveană în stagiunea următoare. Acesta vine de la CSO Voluntari, cu care i-a învins pe gălățeni în lupta pentru locul 9 în precedenta ediție de campionat.

CSM Galați schimbă pe banca tehnică pentru următoarea ediție a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Echipa gălățeană nu va mai continua cu Dragan Radovic în postura de antrenor principal, apelând la serviciile lui Eugen Ilie pentru postul de antrenor principal. Anunțul a fost făcut pe pagina de facebook a clubului, care în acest sezon va participa ca CSM Galați în competiții.

Cu Dragan Radovic pe bancă, CSM Phoenix CSU Galați a început sezonul trecut în grupa valorică C, pe care a câștigat-o cu 35 de puncte, având 17 victorii și 1 înfrângere. Gălățenii au fost pe locul 4 în grupa galbenă, din faza a doua a sezonului regulat, cu 14 puncte după 4 victorii și 6 înfrângeri. Aceștia au trecut cu 2-0 în primele două tururi pentru locurile 9-16, de CSM 2007 Focșani și CSM Mediaș. A urmat înfrângerea în două meciuri pentru locul 9 cu CSO Voluntari, echipa condusă de Eugen Ilie.

Antrenorul de 43 de ani a preluat formația din Voluntari în ianuarie 2018 și s-a despărțit de aceasta la mijlocul lunii iunie a acestui an, locul său fiind luat de Şemsettin Baş. CSO a fost pe prima poziție în grupa B în sezonul precedent, cu 22 de puncte după 10 victorii și 2 înfrângeri. În grupa galbenă a avut 18 puncte după 8 succese și 2 eșecuri, la egalitate cu primele două Steaua și Dinamo Știința. Coșul din ultima secundă a lui Willie Kemp a făcut ca echipa din Voluntari să rateze play-off-ul. În faza finală a obținut 6 victorii (câte 2 cu CSM VSKC Miercurea Ciuc, CSM Târgu Mureș și CSM Phoenix CSU Galați) cu care a terminat pe locul 9.

Eugen Ilie a mai antrenat în prima ligă pe CS Otopeni (în 2009-2010 a fost jucător și secund, iar în 2010-2012 principal) și CS Dinamo Știința București (2016-decembrie 2017), iar în eșalonul secund a condus CSU Știința București (2014-februarie 2016) și CSM Ploiești (cu care a obținut promovarea în 2016). A antrenat și la naționalele de juniori ale României și a avut o experiență de doi ani în Irak, la Zakho Basket (2012-2014).

CSM Galați va juca în grupa valorică B în prima fază a sezonului regulat 2019/2020. Gălățenii vor începe sezonul cu o triplă confruntare cu CSM Sighetu Marmației. Primele două meciuri vor fi în Cupa României, cu turul în 5 octombrie (la Sighet, după cum a fost tras la sorți) și returul în 9 (la Galați). În 12  octombrie cele două echipe se vor întâlni și în prima etapă a LNBM, grupa B, la Sighet.

*foto: sportpictures.eu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!