Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

EuroBasket 2013 - Marius Ciulin, protagonist în cel mai lung meci

Adrian Micinic

Adrian Micinic
09.09.2013

Constănțeanul Marius Ciulin a avut posibilitatea de a arbitra cel mai lung meci de până acum al Campionatului European de baschet masculin - ediția 2013. Este vorba despre meciul dintre Finlanda și Rusia.

Rezultatul final al partidei a fost de 86-83 în favoarea scandinavilor. De notat că partida a avut nevoie de două reprize suplimentare pentru stabilirea învingătoarei.

La capătul primelor 40 minute de joc efectiv tabela de marcaj indica scorul de 67-67. Jocul a fost sărac în reușite pe tabela de marcaj, scandinavii reușind să înscrie doar 41 de puncte în primele trei secvențe de joc. În schimb au înscris 26 în cea de-a 4-a. În prima repriză de prelungiri cele două echipe au marcat iarăși un număr egal de puncte, scorul fiind de 75-75. Astfel, s-a trecut la cea de-a doua repriză de prelungiri, în cadrul căreia Finlanda a beneficiat de trei puncte extrem de importante din partea noului pivot al Asesoftului, Gerald Lee.

În urma acestui rezultat, Finlanda are 3-1 la general și este calificată în faza a doua a competiției, acolo unde a avansat și la precedenta ediție. În schimb, Rusia este virtual eliminată, având 0-4 la general.

Interesant este că cele două echipei au programat un meci și luni (09.09), când are loc ultima rundă din faza preliminară.

Ciulin a arbitrat pentru a 3-a oară la EuroBasket 2013. El a mai fluierat meciul dintre Grecia și Rusia, scor 80-71, desfășurat pe 5 septembrie, respectiv cel dintre Italia și Finlanda, scor 62-44, desfășurat pe 7 septembrie. Ambele partide au avut loc, similar celei dintre Finlanda și Rusia, la Koper, contând pentru Grupa D în faza preliminară a turneului continental.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!