Stiri

EuroBasket - Spania și Franța completează „careul de ași”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
26.06.2015

Reprezentativele Spaniei și Franței s-au alăturat ieri seară echipelor similare ale Serbiei și Belarusului în semifinalele EuroBasket Women 2015, competiție organizată de România și Ungaria. 

Spania și Muntenegru au oferit un meci extrem de spectaculos în primul sfert de finală al zilei de ieri. Spania a reușit să învingă la un singur punct diferență, scor final 75-74, la capătul unui meci în care cele două combatante au mers cap la cap pe durata celor 40 de minute. Scorul pe sferturi a fost 16-17, 23-20, 16-15 și 20-22. Cu 22 ecunde înainte de final, tabela din Budapest Sports & Events Arena indica 74-72 pentru naționala Muntenegrului, însă, la faza imediat următoare Spania a reușit un coș cu fault prin sportiva Cruz, aceasta reușid să fructifice și aruncarea liberă avută la dispoziție, aducând victoria naționalei sale. 

De cealaltă parte, duelul dintre Franța și Rusia a fost la fel de echilibrat, formația din „Hexagon” reușind în cele din urmă să-și asigure calificarea în semifinalele EuroBasket, după o victorie la 3 puncte diferență în fața rusoaicelor, scor final 77-74. Primul sfert a fost adjudecat de Rusia cu 20-15, urmând ca secvențe 2 și 3 să revină franțuzoaicelor, 22-15 și 19-18. Actul decisiv a fost câștigat de Rusia cu 21-20, însă fără o schimbare majoră pe tabela de marcaj, Franța reușind să se impună pe final de joc. 

Astfel, în urma rezultatelor consemnate ieri și miercuri avem cele două semifinale din cadrul Campionatului European de baschet feminin, ediția 2015, după cum urmează:

Vineri, 26 iunie

Ora 19:00 - Serbia vs. Belarus (DigiSport 3)

Ora 21:30 - Franța vs. Spania (DigiSport 3)

Finalele vor avea loc duminică, de la ora 17:30 finala mică, în timp ce duelul pentru aurul continental va debuta la ora 20:00. 

*Foto: eurobasketwomen2015.com

*Video: YouTube FIBA

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate