Stiri

EuroCup - CSU Asesoft Ploiești nu a oferit surpriza în fieful lui Lietuvos Rytas

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
26.11.2014

CSU Asesoft Ploieşti se întoarce din Lituania cu cea de-a patra înfrângere stagională în EuroCup, după ce a fost răpusă la Vilnius de Lietuvos Rytas. Liderul grupei E a condus meciul de la un capăt la celălalt chiar dacă formația noastră a ținut destul de aproape și a dat senzația unui echilibru. Scorul final al partidei a fost de 79-72 pentru Lietuvos Rytas care rămâne cu o singură înfrângere, cea de la Ploiești.

Dublă campioană în EuroCup, Lietuvos Rytas a început partida în forță iar după primele 5 minute ale jocului avea un avantaj de 8 puncte, datorită jocului excelent al lui Leslie și Kavaliauskas. Gazdele nu și-au oprit motoarele și până la finalul primelor 10 minute, diferența ajungând la 13 puncte în detrimentul echipei noastre, scor 28-15. Răspunsul echipei antrenate de Vladimir Arnautovic a venit o dată cu startul actului secund, când Labovic, Runkauskas și Pelekanos au contribuit pentru un parțial de 7-0 care strângea scorul pe tabelă. Defensiva campioanei României a limitat-o pe Lietuvos Rytas la doar 11 puncte marcate în sfert și astfel s-a consemnat revenirea în partidă. La pauză echipa gazdă avea un avantaj de 5 puncte, scor 39-34.

După pauză, sfertul trei a fost unul asemănător cu primul, în care gazdele și-au creat din nou în avantaj de peste 10 puncte. Echilibrul în acest sfert s-a rupt aproape de jumătatea lui, când Rytas a avut un run de 7-0 iar diferența a ajuns la 14 puncte, scor 56-42. Până la finalul actului, diferența de peste 10 lungimi s-a păstrat iar înaintea sfertului decisiv, CSU Asesoft Ploiești avea de recuperat 12 puncte. Elevii lui Vladimir Arnautovic nu au început în forță ultimul act și acest lucru i-a costat. Fiecare tentativă de revenire a jucătorilor noștri a fost taxată rapid de Lietuvos care pe final a lăsat-o mai moale iar diferența la final a fost de doar 7 puncte, 79-72.

Așadar, Lietuvos Rytas rămâne liderul solitar al grupei E din EuroCup și după acest succes în timp ce CSU Asesoft Ploiești retrogradează o poziție și deja își începe calculele pentru calificare.

Remarcații partidei:

Lietuvos: Antanas Kavaliauskas 21 de puncte, 5 recuperări, 2 pase decisive; Travis Leslie 12 puncte, 7 recuperări și o pasă decisivă.

Asesoft: Marius Runkauskas 20 de puncte, 3 recuperări o pasă decisivă, Dragan Labovic 15 puncte și 4 recuperări.

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Don Ramon :

    Ai băgat-o, eşti erou, n-ai băgat-o eşti un bou, ţi-ai băgat-o eşti superbou
    În faţa celei mai bune echipe din grupă, la ea acasă, Asesoft a avut o comportare onorabilă. Echipa noastră a înregistrat cel mai strâns rezultat (-7) din toate victoriile din grupă ale lui Lietuvos. Runkauskas, care mi-a plăcut din prima clipă, se dovedeşte cel mai constant şi valoros jucător al nostru după 7 etape de Euroligă şi 8 de campionat intern. Brown, inexplicabil, se fâsâie de la un meci la altul. Oricum, cu limitele sale, Dado a pregătit destul de bine acest meci. Surpriza pentru el a venit, din păcate, de pe propria bancă. Eternizat în poziţia de manager de fidelitatea d-lui Ghiţă faţă de prietenii din copilărie, domnul în cauză a pierdut,pentru un scurt moment, contactul cu realitatea, crezându-se la un meci din campionatul intern în care protestele lui au oarecare valenţe tactice. Aici n-au avut, chiar deloc şi Asesoft, lansată într-o lăudabilă cursă de recuperare, s-a trezit cu un punct de handicap în plus pe propria mână, un fel de autocoş cu alte cuvinte. Personajul în cauză şi gestul lui s-au dovedit destul de interesante pentru televiziunea lituaniană care a revenit cu imagini ale lui, uşor confuz în faţa porţii relativ noi a Eurocup…

    cu 9 ani în urmă (26.11.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!