Stiri

EuroCup. Meesseman o învinge pe Engelman într-un joc oficiat de Laurențiu Grigoraș

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
13.11.2015

Nadia Parker într-un duel cu Emma Meesseman / Foto: piestanskecajky.sk

După trei participări consecutive în Central European Women League, alături de reprezentantele țării noastre Univ. VG ICIM Arad și CSU Alba Iulia, Piestanske Cajky a decis ca anul acesta să se înscrie în cea de a doua competiție ca valoare în Europa. Miercuri seară, arena „Diplomat” din orașul Piestany a fost gazda confruntării dintre formația locală și Sparta&K M.R. Vidnoje. Ambele formații înregistrau la ora meciului un bilanț de o victorie și o înfrângere.

Confruntarea a fost una extrem de atractivă, deznodământul fiind decis în ultimele secunde ale jocului. Începutul de joc a aparținut gazdelor care au punctat în repetate rânduri datorită unor greșeli din defensiva adversarelor. Gruparea de lângă Moscova a intrat ceva mai greu în joc și a reușit să-și adjudece primul sfert, scor 15-13. Echilibrul a persistat și în actul secund, gazdele fiind mereu la o posesie în spatele echipei oaspete, scor 29-30 în minutul 18. Până la intrarea la vestiare Sparta&K a izbutit un parțial de 7-0 alimentat de Meesseman și Mușina, ultima fiind o sportivă născută în anul 1998. 

La revenirea de la cabine jocul a curs în favoarea echipei pregătite Alexander Vasin, tehnician ce va prelua naționala de senioare a Rusiei, înregistrându-se cea mai mare diferență pe tabelă 46-31 în minutul 23. A urmat un parțial de 11-2 ce a relasat meciul. Sparta&K putea să intre în actul decisiv cu un avantaj de 11 puncte, dacă Nadia Parker nu ar fi înscris un buzzer-beater, scor 54-45. Gazdele au repetat jocul bun în prima parte a ultimelor zece minute, reușind să se apropie la un singur punct cu 53 de secunde rămase pe tabelă, scor 66-65. După mai mult de două minute fără coș înscris. Meesseman și-a asumat o acțiune personală ce s-a încheiat cu un three point play, iar jocul părea încheiat, scor 69-65. Nu și pentru Engelman care a avut nevoie de o secundă pentru a înscrie un coș de la mare distanță, asemeni reușitei din semifinala Cupei României, de anul trecut, dintre Univ. VG ICIM Arad și ACS Sepsi SIC ce a trimis jocul în prelungiri. Vasin a cerut timp de odihnă și a desenat o schemă pentru ca mingea să ajungă la aceeași Messeman, intuind că sportiva va fi faultată. Ajunsă la linia de pedeapsă belgianca a împărțit liberele, scor 70-68. Gazdele au beneficiat de posesia finală, Engelman și-a asumat încă o aruncare de la mare distanță, însă Meesseman a blocat încercarea și a recuperat mingea, pentru a asigura cea de a doua victorie a echipei sale în EuroCup.

Prestația sportivei ce în 2011 a obținut titlul de MVP al Campionatului European U18 feminin - Divizia A - de la Oradea a fost lăudată de ambii antrenori la conferința de presă din finalul jocului. Emma Meesseman a terminat jocul cu 24 de puncte (10/14 x2, 4/5 x1), 14 recuperări, 4 pase decisive, 5 capace, niciun fault comis cu 5 faulturi suferite pentru 40 de unități la eficiență. De partea cealaltă Engelman a fost cea mai bună sportivă a gazdelor cu 21 de puncte și 5 recuperări. Nadia Parker, ex-CSU Alba Iulia a terminat jocul cu 9 puncte și 3 recuperări. De remarcat că echipa din Rusia are în componență două sportive de 17 ani, una de 19, două de 21, patru de 22 respectiv o „veterană” în vârstă de 24 de ani. 

Partida a fost oficiată de Laurențiu Grigoraș din calitate de „crew chief”, arbitrul originar din Buzău având o prestație foarte bună.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!