Stiri

Eurobasket W 2017 – Belgia izbutește surpriza zilei

Silviu Isailă

Silviu Isailă
18.06.2017

Spania obține al doilea succes în Grupa A, impunându-se în fața Ucrainei. Ucraina a fost echipa care și-a adjudecat primul act, urmând ca Spania să revină în sfertul secund și să intre la cabine cu un avantaj minim. Penultimul act al confruntării a fost cel care a făcut diferența, ucrainencele marcând doar 9 puncte. Așadar, reprezentativa Spaniei se impune cu scorul de 76-54.

În celălalt meci al grupei, Ungaria a trecut de gazda turneului, Cehia. Unguroaicele au câștigat primul act la o diferență de patru puncte, cedându-l pe al doilea la aceeași diferență, scorul pauzei fiind egal, 38-38. După revenirea de la cabine, gazda turneului s-a distanțat pe tabelă, însă Ungaria a revenit și a preluat conducerea, scor 55-50, înaintea actului decisiv. În ultimul act, s-a impus Cehia, însă la o diferență de un singur punct, Ungaria impunându-se cu scorul de 74-70.

Clasament Grupa A

  1. Spania – 2 victorii, 0 infrângeri
  2. Ungaria – 1 victorie, 1 înfrângere
  3. Ucraina – 1 victorie, 1 infrângere
  4. Cehia – 0 victorii, 2 înfrângeri

Primele două sferturi ale confruntării dintre Slovacia și Belarus au fost echilibrate, scorul la pauza mare fiind 32-33. În sfertul trei, echipa din Slovacia s-a distanțat pe tabelă, având un avantaj de șapte puncte înaintea actului decisiv. Belarus nu a mai putut întoarce soarta partidei și astfel a cedat, scor 59-68.

Duelul dintre Italia și Turcia a fost unul foarte echilibrat. Primul act a fost adjudecat de italience, urmând ca Turcia să revină în sfertul secund și să egaleze situația la pauza mare, scor 30-30. După revenirea de la cabine, Turcia câștigă sfertul trei la o diferență de trei puncte. Italia a revenit în ultimul act, însă nu suficient încât să întoarcă soarta partidei. Scor final: 53-54.

Clasament Grupa B

  1. Turcia – 2 victorii, 0 infrângeri
  2. Italia – 1 victorie, 1 infrângere
  3. Slovacia – 1 victorie, 1 înfrângere
  4. Belarus – 0 victorii, 2 înfrângeri

Slovenia a revenit în partea secundă a confruntării cu Grecia și s-a impus, scor 59-56. Primele două sferturi ale confruntării au fost adjudecate de echipa din Grecia, care avea un avantaj de zece puncte la pauza mare, scor 33-23. După pauză, Slovenia a fost echipa care a preluat ostilitățile, reușind să câștige ambele sferturi, obținând primul succes la Eurobasket 2017.

Franța se impune cateorgic în fața Serbiei, după ce reprezentativa Serbiei s-a impus în primul act al confruntării, scor 19-15. Franța a turat motoarele și a reușit să câștige următoarele sferturi, impunându-se fără probleme, scor 73-57.

Clasament Grupa C

  1. Franța – 2 victorii, 0 infrângeri
  2. Grecia – 1 victorie, 1 infrângere
  3. Slovenia – 1 victorie, 1 înfrângere
  4. Serbia – 0 victorii, 2 înfrângeri

Muntenegru a început foarte promițător confruntarea, câștigând primul act, scor 23-15. Replica Letoniei a venit în sfertul secund pe care și l-a adjudecat, scor 23-14. Ultimele două sferturi au aparținut Letoniei care s-a impus categoric, scor 76-55.

Belgia produce surpriza și se impune în fața Rusiei, după o repriză de prelungiri. Confruntarea a început cu echipa Belgiei în forță, câștigând primul sfert, scor 29-15. Actul secund a fost unul echilibrat, încheiat la egalitate. În ultimele două sferturi, Rusia a reușit să revină în meci, scorul final fiind egal, 68-68. Belgia a câștigat repriza suplimentară la un singur punct, scorul final fiind 76-75.

Clasament Grupa C

  1. Belgia – 2 victorii, 0 infrângeri
  2. Rusia – 1 victorie, 1 infrângere
  3. Letonia – 1 victorie, 1 înfrângere
  4. Muntenegru – 0 victorii, 2 înfrângeri

foto: fiba.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!