Stiri

Euroligă: Olympiacos, victorie în overtime după un meci palpitant cu Baskonia Vitoria

Eduard Popa

Eduard Popa
09.01.2019

papanikolaou olympiacos baskonia

Olympiacos Pireu a obținut o victorie extrem de dificilă în fața celor de la Baskonia Vitoria, scor 91-87 după prelungiri, într-un meci care poate fi considerat un adevărat thriller.

Baskonia a condus mare parte din partidă grație lui Marcelinho Huertas și Luca Vildoza. Cei doi conducători de joc au înscris 17, respectiv 19 puncte. Dar Olympiacos a revenit în meci, în special grație americanului Zach LeDay, dar și eroului partidei, Kostas Papanikolaou.

Grecul a avut nevoie de îngrijiri medicale și a avut parte de un drum în plus până la vestiare. Cu toate acestea, fostul jucător NBA s-a întors pe parchet învingător. El a reușșit un coș de 3 puncte fabulos, cu 3 secunde rămase, prin care a împins meciul în overtime, pentru ca apoi să mai înscris un „miracol” în prelungiri și să pună umărul decisiv la victoria grecilor.

LeDay a terminat meciul cu 23 de puncte și 9 recuperări, Papanikolaou cu 22 de puncte și 6 recuperări în timp ce Georgios Printezis a adunat 19 puncte și 5 pase decisive iar Nigel William-Goss a strâns 17 puncte și 6 pase decisive. De partea cealaltă pe lângă Huertas și Vildoza, s-au mai remarcat Vincent Poirier, cu 17 puncte și 12 recuperări, Darrun Hilliard cu 13 puncte și Johannes Voigtmann care a adunat 10 puncte și 10 recuperări.

După acest meci, trupa lui David Blatt a ajuns la 11 victorii și 6 înfrângeri, în timp ce Baskonia coboară la 6-11.

*foto: euroleague.net/ Valentin Todea

2 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    m-am uitat si eu la
    jumate de sfert 3 si sfertul 4 + overtime. e vorbesti, mah? cand ziceai ca uite se desprinde baskonia, cerea timeout Blatt si reveneau in joc grecii. La final nebunie de aruncari de 3 Papanikolaou + efort defensiv impresionant al aceluiasi jucator. De la basci Vildoza a bagat niste aruncari bomba tot pe final. Jucatori vero, baschet vero. Ne intoarcem la LNBM :))

    cu 5 ani în urmă (09.01.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @studentU
      Da, a fost un meci dramatic. Dar a fost pierdut doar de Perasovic. Sa ai +3p cu 14 secunde ramase de joc si sa nu ceri fault, mi se pare un risc innaceptabil. Naiba ii mai intelege pe antrenorii sarbi, pachet si trimis acasa, ca o oportunitate ca asta sa bati Oly la ea acasa nu mai prinzi curand...

      cu 5 ani în urmă (09.01.2019)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!