Stiri

Euroligă - Sergio Llull, MVP sezonului 2016/2017

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
21.05.2017

Sergio Llull a fost desemnat MVP-ul Euroligii în sezonul 2016/2017. Jucătorul lui Real Madrid a primit mai multe voturi decât orice alt jucător din partea fanilor și a reprezentanților media. Llull a primit acest titlul de MVP de la Mirsad Turkcan, sâmbătă, în ziua liberă a Final Four-ului Euroligii de la Istanbul.

În al 10-lea său sezon alături de Real Madrid, Sergio Llull a înregistrat cel mai bun parcurs într-o stagiune de Euroligă. În 32 de partide el a acumulat cifre statistice de 16.4 puncte, 5.9 pase decisive și un index al eficienței de 16.8 unități. Conducătorul de joc a fost liderul lui Real Madrid, câștigătoarea sezonului regulat, în drumul spre Final Four-ului de Istanbul.

Sergio Llull a fost inclus și în cvintetul ideal al sezonului din Euroligă alături de Bogdan Bogdanovic și Ekpe Udoh de la Fenerbahce, Georgios Printezis de la Olympiacos și Nando De Colo de la CSKA Moscova.

„În primul rând vreau să spun că este o onoare pentru mine să primesc acest titlu. Vreau să felicit toți jucătorii prezenți astăzi aici. Cred că toți ar fi putut câștiga acest titlu. Vreau să le mulțumesc fanilor și reprezentanților media pentru că m-au votat. În ultimul rând, dar nu cel din urmă, aș dori să le mulțumesc colegilor și antrenorilor care au muncit cu mine tot anul, deoarece fără ei îmi era imposibil să câștig acest titlu. Vă mulțumesc” a declarat Llull imediat după primirea titlului de MVP.

Sergio Llull este al treilea jucător spaniol care cucerește titlul de MVP al Euroligii, după Juan Carlos Navarro în 2009 și Sergio Rodriguez în 2014.

MVP-ul Euroligii din acest sezon va fi prezent în această toamnă la Cluj-Napoca, unde va reprezenta Spania la EuroBasket 2017.

foto: euroleague.net

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!