Stiri

Euroliga - Curtis Jerrells şi Ioannis Bourousis împart titlul de MVP al Meciului 2 din prima fază a play-off-ului

Radu Bărăian

Radu Bărăian
19.04.2014

Meciurile cu numărul 2 din cadrul primei faze a play-off-ului a Euroligii masculine au venit şi cu o premieră pentru acest sezon, mai exact doi baschetbalişti primit titlul de MVP în aceeaşi rundă. Este vorba despre Ioannis Bourousis de la Real Madrid, respectiv Curtis Jerrells, component al celor de la EA7 Emporio Armani Milan, ambii având contribuţii decisive la victoriile echipelor la care evoluează. Bourousis şi Jerrells sunt primii jucătorii care împart un titlu de MVP în play-off-ul Euroligii, începând din anul 2010. 

Real Madrid a învins Olympiacos Pireu cu 82-77, într-un meci în care Bourousis a fost prezent 28 de minute petrecute pe parchet. În tot acest timp, baschetbalistul grec a avut 7/10 de la 2 puncte, 1/3 de la mare distanţă, respectiv 2/3 de la linia de libere pentru 19 puncte puse pe tabelă. De asemenea, Ioannis şi-a mai trecut în cont 10 recuperări, o pasă decisivă şi o minge pierdută, totul pentru un coeficient la eficienţă de 24 de unităţi.

De cealaltă parte, EA7 Milan s-a impus în duelul cu Maccabi Electra Tel Aviv, scor 91-77. Din cele 91 de puncte marcate de italieni, 17 au venit pe mâna lui Curtis Jerrells, acesta fiind de altfel şi cel mai bun marcator al confruntării. Cele 17 puncte au fost înscrise în urma 3/4 de la aruncările din interiorul semicercului, 3/5 de la mare distanţă şi 2/2 din dreptul linie de pedeapsă. Totodată, fundaşul american a mai acumulat şi 6 pase decisive, 2 recuperări, o intercepţie şi o minge pierdută, având la fel ca şi Ioannis Bourousis 24 la capitolul productivităţii. 

În top-ul celor mai buni jucători ai Meciului 2 din play-off, Bourousis şi Jerrells sunt urmaţi de Brad Oleson (FC Barcelona), Sonny Weems (CSKA Moscova) şi Matt Lojeski (Olympiacos Pireu), toţi cu câte 21 de unităţi la eficienţă.

Principalele performanţe ale Meciului secund:

Puncte: Sonny Weems (CSKA Moscova) - 23

Recuperări: Victor Khryapa (CSKA Moscova) - 11

Pase decisive: Daniel Hackett (EA7 Emporio Armani Milan) - 9

Intercepţii: Rudy Fernandez (Real Madrid) - 3

Capace: Gani Lawal (EA7 Emporio Armani Milan) - 3

*Foto: euroleague.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!